TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA

Senaste inläggen

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Måndag 2 okt 00:13

Så var det dags igen. Jerry och Johnny slogs, och Husse blev biten så blodet rann.
Ett besök på jourmottagning, stelkrampsspruta och omplåstring. 14 mil fram och tillbaka.

Johnny fick stryk, som vanligt då. Jerry blev endast av med päls i nacken och på ryggen, så skinnet lyser rosa.
Mitt mentala välbefinnande, fick sig en törn, och en känsla av uppgivenhet och ledsenhet som jag ännu inte lyckats ta mig ur. Det gick ju så bra mellan dem sista dagarna.

Idag var det så att Johnny & Jerry var ute tillsammans, det mörknade och Jerry skällde, så jag skulle ta in honom.
Jerry ville inte in, utan studsade undan och försvann på tomten. Jag ropade då att det var Mat! Ett ord de mycket väl känner igen, och han kom på studs. Fick syn på Johnny på trappan och morrade till, samtidigt som jag sträckte mig efter honom, vilket antagligen Johnny tolkade som att Jerry morrade åt mig, och så gick han till attack.

Jag skrek på Husse, fick tag i en av hundarna. Husse kom rusandes, men lämnade dörren på vid gavel och ut kommer även Lilly. Jag tvingas släppa mitt tag, och fort få in henne innan hon också blandar sig i.
Under tiden får Husse tag på Jerry, som biter honom i armen, och sen får jag tag på Jerry, och Husse på Johnny som har ett stadigt nackgrepp på Jerry.
Till sist får vi isär dem..

Nu blir det grindar i hela huset, och ett staket som delar av tomten i två halvor. ALDRIG mer att jag försöker få det att fungera mellan dessa individer. De går helt enkelt inte ihop bara, som vissa människor.

#Hundslagsmål
#Husseblevbiten
#Hundbiten
#Tezzhunddilemma
#tezzfyrahundar
#problemhundar
#Ölandslivet

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Söndag 1 okt 13:12

Ännu en solig dag på Öland!
Vi har flyttat båten, till en annan plats i hamnen, och sen träffat de förra ägarna till huset, nu på förmiddagen och gått igenom lite saker.

Jerry som är så rädd för människor, förvånade mig genom att gå fram tyst och nosa på dem när de satt i köket. Utan att rygga tillbaka.
Antagligen hade det stor betydelse att de inte försökte få kontakt med honom, utan bara lät han vara. Sånt som de allra flesta människor annars vanligtvis har så svårt för, och de brukar försöka på alla sätt och vis locka till sig Jerry, och då går han i baklås.,


Nu ska vi äta lite, sen åka till Borgholm och se det sista av skördefesten..

#Båtflytt
#Skördefest
#Borgholm
#Ölandsliv
#Jerryochgästerna

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Lördag 30 sept 20:06

Mäklaren för båten var helt suverän, och det tog i princip halva dagen och lite till, innan vi var klara.
Han filmade båten dessutom, med en drönare, hur häftigt som helst ;) och använder det i annonsen.

En hel del läckra veteranbilar samlades i hamnen idag.

Sen åt vi middag på restaurangen i hamnen. Mycket folk där idag, men inga kända ansikten.. (bara för att jag för ovanlighetens skull, hade både borstat håret och lagt på lite lätt makeup he he ;))Igår däremot när vi mötte min gamla bekant, var jag svettig o smutsig såklart av att ha hållit på med båten, typiskt)

Och så blev det hundpromenad lite snabbt, innan det var dags för Susanne Alfvengrens konsert i Södvik, Kalvhagens konstlada

Underbar konsert, underbar jordnära människa! Jag lät mig uppslukas fullkomligt, och lämnade ladan med ett leende, och en varm känsla inombords.
Tog några bilder med mobilen, som blev värdelösa, så jag fick den här bilden på det här gitarrfodralet istället av Mannen. Susanne Alfvengrens gitarrfodral ;))

Strax före konserten började, träffade vi mannen med labradoren, som blev så fullkomligt utskälld av Lilly häromdagen. Med sig hade han sin fru, damen som varje gång hon cyklat förbi här blivit utskälld av Jerry bakom staketet.
Hmmm, låt mig sjunka genom jorden eller något.. Ge mig en Skämskudde, någon!! Förklarade att vi jobbar på saken, att få Jerry att sluta skälla.

I övrigt en väldigt trevlig dag och kväll!

#Skördefestöland
#Gemigskämskudde
#Skämsvarning
#Kvinnanpåcykeln
#Mannenmedlabben
#Tezzskäms
#Susannealfvengren

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Lördag 30 sept 09:06

God morgon!
Har sovit helt underbart gott inatt! Måste bero på att jag hämtade en kudde från båten, och slängde ut den äckliga dunkudden som jag haft tillfälligt och inte ens vet var den kommer ifrån.
Jag hatar dunkuddar! Skulle aldrig köpa en sån.

Ännu en solig dag! På väg ner till båten och träffa mäklaren.

#Båtmäklare
#Andromeda
#Tezzöland
#LivetPålandet
#Säljasegelbåt

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Fredag 29 sept 23:08

Vi åt middag på hamnrestaurangen, efter att vi städat upp det värsta i båten. Den här gången var hundarna hemma ;)
Där träffade vi en gammal bekant och hundinstruktör, sen Johnny var en liten valp. Det var kul att prata med henne, och hon har liksom vi, flyttat hit, fast för två år sedan och ändrat sin tillvaro rejält, och trivs bättre än någonsin.

När de gick sedan, sa mannen till mig att Nu har du varit social för minst en hel vecka framöver ;)) he he, även jag kan vara social, och kan till och med tycka det är trevligt..

När vi kom hem, hade Lucky tuggat sönder min dyra schampoflaska. Ibland undrar jag hur gammal han egentligen är. Det står 8 år i hans pass, men jag tror snarare det är månader ibland *ler*

Kollade på tre avsnitt ikväll av en ny serie som heter Tin star. Väldigt bra! Känner dock lite dåligt samvete gentemot hundarna. Sista tiden har det varit svårt att hinna med dem och deras långa promenader de vanligtvis får, mellan husrenovering, båtfix, resa till norr, till Stockholm etc etc och dygnet har bara 24 timmar, och någonstans måste man vila lite också..
Men de har ju 3000m2 att vara ute på så mycket de vill, så länge, så de klarar sig nog.

#Mötepårestaurang
#Socialatezz
#Fyrahundarsliv
#Tinstar
#Husrenovering
#Förkortdygn
#Ölandsliv

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Fredag 29 sept 15:51

Jag och Mannen, åkte ner till båten i tron att det skulle gå relativt smidigt,( sådär som det oftast INTE gör,) då det ska mekas med något, vare sig det är båt eller bil.
I vår överoptimistiska tro, tog vi med Lilly & Jerry i bilen, för att snarast impellern var monterad, gå en långis med dem.

Finn ett fel. Eller kanske fem fel snarare.. Den absolut värsta impeller jag någonsin sett i hela mitt liv, och jag kan inte begripa varför jag inte tänkte på att byta den i våras, när jag bytte olja och filter då jag vårrustade henne.?!?
Nu vet jag i alla fall att jag hade helt rätt i min teori om motorn. Och att jag ska vara jäkligt tacksam att jag har en motor fortfarande.

Svårt att få bort impellern var det inte. Vi samarbetade bra jag och mannen idag, men med undantag för att jag envist hävdade att vi måste hitta en kran någonstans och stänga av vattnet först, medan han hävdade att det nog inte var nödvändigt, alltmedan vattnet rann in i båten, Mannen sa att det slutar snart, och jag satte tillbaka locket och två muttrar, och sedan letade reda på den där kranen vi skulle ha stängt redan från början.

Och samtidigt sprang tamigfan halva essingeleden förbi just vår bil, med sina hundar, och våra skällde ideligen, vilket var minst sagt stressande och hördes in i båten. Och jag fattar inte varför man nu måste stryka förbi min bil, tätt intill, när man ser hur stressade hundarna i bilen blir, stå kvar precis utanför och titta, blänga irriterat och peka mot båten, istället för att gå en bit därifrån.

Nu är impellern på plats, vi är hemma och lämnar hundarna, och ska nu ner och få bort allt vatten ur båten och städa upp i sörjan..

#Essingeledenöland
#Tröttpåfolk
#Impellerbyte
#Värstaimpellerjagsett
#Vattenibåten
#Finnfemfel
#Impeller

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Fredag 29 sept 12:19

En bra natt, och en långfrukost senare, satte jag igång igen med det tidsödande jobbet att riva ner gamla tapeter.

Vi vill ta bort hela den väggen, (undre bilden) om möjligt, för att få en mer öppen planlösning och bättre spridning på värmen sen från kaminen.
Dessutom är det ett fullkomligt meningslöst genomgångsrum..

Frågan är om den är bärande eller inte?

Idag har Jerry förvånat mig genom att knappt skälla någonting ute på tomten. Undrens tider kanske inte är förbi ändå?! Eller så har han börjat vänja sig helt enkelt.

#Jerryärtyst
#Undrenstider
#Ölandsliv
#Tezzfyrahundar
#Renoverahus
#Renoveringskaos
#Bopåöland

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Torsdag 28 sept 23:13

Hann med lite hundvård idag också, kloklippning och borstning, innan det sen blev filmkväll här. Ny säsong av Top of the lake.

God natt & Söta drömmar! Imorgon blir det båtfix inför mäklaren som kommer på lördag, hundpromenad modell längre och såklart lite renovering av hus också.

#Båtfix
#Båtmäklare
#Andromedatillsalu
#Ölandsliv
#Fyrahundarsliv

Presentation


Tezz på Andromeda! En caninetrovert seglande crazydoglady.

De fyra hundarna & Liten Husse

   

Mardrömsseglatsen..

Överjordiskt Magiskt

Translate

S/Y ANDROMEDA

Elvström 42:a. Seglingsegenskaperna är enastående! 

 

Maila mig på

tezz.moreau@gmail.com

Besökstoppen

Utbytet.com

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

BLOGGTRAFIK.NU

Följ bloggen

Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Blogkeen
Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se