TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA

Senaste inläggen

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Torsdag 1 feb 16:24

Jag har ju biltränat Becky sista dagarna genom att ge henne frukost, middag och lite godsaker i bilen. Grinden till buren har stått öppen hela tiden så hon har kunnat gått ut och in som hon velat.

Idag stängde jag grinden till buren och körde till havet. Aldrig har jag väl någonsin kört så långsamt och försiktigt med peggan. Det är 3 km till havet och hamnen, och dit körde jag alltså i snigelfart med Becky.

Hon blev varken åksjuk eller stressad. Glad och lugn klev hon ut ur peggan och såg sig omkring. En ny plats, nya dofter, massor av intryck. När försiktigheten gav vika, tog nyfikenheten överhanden.

Det var första gången hon såg havet, och hon närmade sig med förundran och en nyfikenhet, det stora blå, som slog in mot stranden med ett lätt fräsande, och stänkte på hennes tassar.

I nästan två timmar var vi ute och strosade längs med havet. Det var så mycket att ta in, alla dofter, alla intryck och havet, det var så spännande alltihop.
Sen hoppade hon lika glatt in i bilen igen, med hjälp av en köttbulle ;) och färden hemåt gick lika bra.

Vi fick flera hundmöten på promenaden. Eftersom Becky lätt jagar upp sig och börjar dra i kopplet och skälla vid hundmöten, så var jag förberedd med mjukosttuben i handen, och det funkade så bra på henne. Hon lade fokus på mig och osten, och glömde helt bort de vi mötte.

Idag har det sen varit rena essingeleden utanför min tomt och staketet. Hundarna skäller, ja hundar gör gärna det, och särskilt om man långsamt stryker utmed staketet och försöker titta in. Då ska man nog räkna med att bli utskälld, och kan skippa sura minen och blängandet åt mitt håll.
Jag har ett jättebra tips faktiskt! Om man inte gillar hundar och att de skäller vid staketet när man går förbi: Prova då att gå på andra sidan gatan, så långt ifrån mitt staket som det går. Då ser du knappt hundarna, bara hör dem bakom thujorna och häcken utanför. Och istället för att stanna upp och ödsla tid på att blänga, (det är ändå ingen som bryr sig, jag är troligtvis inne och hundarna bryr sig inte om sånt) gå, bara gå förbi så fort som möjligt, så blir alla glada, och skällandet tystnar fortare ;)))

Jag ska ta och beställa några stora gula och svarta skyltar, med lämplig text och sätta på utsidan av staketet!

#Beckyochhavet
#Tezzhundar
#Biltränathund
#Femhundar
#Blängandemänniskor
#Storaframsteg
#Beckysframsteg

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Torsdag 1 feb 07:14

God morgon!
Sitter här med min Zoegas, lyssnar till tystnaden, surret från värmepumpen och så Beckys tuggande på en pinne.

Jerry polis, skäller på Becky och säger att man inte får göra sådär ;)

Men själv provsmakade han min borste som jag har till kaminen. Även Becky provade lite. Men när Johnny fick tag i den, då blev den sig aldrig mer lik igen, ha ha. Gamla rottisen, tuggar på saker som unghundarna. Han vill väl visa att han hänger med han också ;)

Nu är det inte länge kvar. På fredag kväll kommer Husse hem igen, och på lördag kommer seglarsonen, eller jag borde kanske kalla honom hundkillen istället.
För det är han, en riktig hundmänniska och när han flyttar hit nu, så kommer det gå så mycket lättare att få ordning på flocken, och att få Becky att funka med alla de andra hundarna. Det är alltid mycket enklare att vara två. Och när jag opererar mig så har han redan sagt att han finns där och hjälper till med det som behövs.

Driftig är han också, sonen, han har redan ordnat sig jobb här och planerat i detalj hur vi ska göra med saker när han kommer. Vi måste skaffa en till bil nu. Han kör upp snart för körkortet, och sen kommer även min äldsta son köra upp, och då är vi tre som kan dela på den bilen, när Husse har sunkpeggan på jobbet.

Jag är lyckligt lottad som har så fantastiskt fina barn! Trots att jag varit en usel mamma i perioder när de var yngre, och en bitvis frånvarande mamma, med mina egna svårigheter, så har de ändå blivit såna fina människor!
Tacksamhet! Det tar vi en mugg Zoegas till på, och sparkar igång dagen!

#Tacksamhet
#Underbarabarn
#Tezzbarn
#Hundkillen
#Tezzöland
#Femhundar
#Köpabil
#Sunkpeggan

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Onsdag 31 jan 16:53

Idag har vi tagit det lugnt. Blev bara en koppelpromenad i all enkelhet, 4km med Becky, och 3km med Lilly & Jerry! Övrig flock vilar helt.
Det känns som alla är lite trötta idag och har ett behov av en lugn dag.

Själv är det dock svårt att ta det lugnt när de finns saker som måste göras. Brunnen blev jag tvungen tömma idag, och mycket riktigt, den svämmade över. Jäkla skitkammarsbrunn, med en infiltration som är helt körd, så vi måste pumpa skitvattnet till en tank, varannan dag minst ;(
Lyckades dessutom fumla med slangen, och spola skitvatten både över mig själv och jackan.. suck! Får väl vara tacksam att det inte var över hunden också..

Ser ni Beckys tass, jämför denna med bilden ovanför. Ser ut som hon fått en senskada i sitt förra hem, som inte läkt som den ska. Som det är nu går hon på tre tår bara då trampdynan pekar uppåt, och jag har tyckt att hon går lite märkligt. Det här har hon haft sen hon kom till oss, men det är först nu jag tittat närmare på det.
De på föreningen hon kommer ifrån, är helt säkra, detta hade hon inte när hon kom till Sverige.

En veterinär ska få titta på tassen på måndag, då jag ändå ska dit med Lilly som är halt till och från hela tiden. Misstänker artros på Lilly.

Ja sorry L ,om du läser det här, för blurret ;) vet du inte brukar gilla det, men det var en sån ful gammal kärring som låg där bredvid Lilly, så jag kunde tyvärr inte visa henne på bloggen ;)))

Nu har jag sanerat tomten igen efter hundarna, vinden ökade och regnet började falla under tiden. Ska äta lite och samla energi nog till en dusch av mig själv och en dammsugning av huset.

#Senskadatass
#Beckystass
#Lilly
#Artroshund
#Veterinärmåndag
#Tezzhundliv
#Skitkammarbrunn

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Onsdag 31 jan 07:45

God morgon!
0-gradigt ute, kände mig lite frusen när jag gick upp, så jag tände i kaminen, och nu ligger Långnos och njuter av värmen från den.

Set ut som att det värsta vattnet har runnit undan från tomten, för tillfället åtminstone.

Det ser ut att bli ännu en vacker dag, och nu ska jag göra frukost och sen ut med hundarna.

#Långnosvärmersig
#Femhundar
#Tezzöland
#Becky
#Eldar
#Kaminvärme

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Tisdag 30 jan 19:24

Idag har jag först gått till fotbollsplan, lagt lite spår åt Becky, i väntan på fönstersnubben som skulle komma vid 10, men var här typ halv tolv.
Efter det gick jag med Becky i långlina, tränade allt möjligt, men även inkallning. Fyra km blev det.

Solen kom fram, fåglarna kvittrade och de var varmt som en tidig vårdag ;)


Hämtade sen Jerry och Lilly. Gick 4km med de också, la två 45 stegs spår åt Jerry, som han gick perfekt ;) och jag var så oerhört nöjd! Nosen i backen hela tiden, gick rätt i spårkärnan och fokuserad till max.

Efter det fixade jag middag åt mig själv. Sen tog jag Johnny och Lucky med mig i bilen, åkte till hamnen och kollade till Andromeda.
Precis när jag parkerade där, kom en man med en stor hund och gick förbi min bil. Mina hundar skällde, naturligtvis, och vad gör mannen? Han går i snigelfart förbi, nära, och ställer sig en liten bit därifrån, inom synhåll för mina, med sin hund, alltmedan mina skäller ut hela bilen och hamnen. Sedan går han i samma tempo förbi min bil, nära igen, på tillbakavägen.
Det är fan obegripligt, men om jag fick en krona för varje gång människor beter sig suspekt, skulle jag vara miljonär vid det här laget.
Jag bara skakade på huvudet och gick ombord på Andromeda, kom väldigt mycket på varför jag föredrar eremitlivet.

Gick sen i skogen, upplyst av månen, med Lucky och Johnny. Äntligen hemma( låter som något annat ha ha) sen, väntade fönsterfodereländet på mig, utanför grindarna i lervällingen på en pall, på att bli inburet.

Nu har jag även burit in det, och jag är trött. Skittrött fysiskt, i kroppen. Skulle behöva tömma brunnen igen, den svämmar säkert över, men jag orkar bara inte ikväll. Den får lov att svämma över till imorgon isåfall.

#Tröttheten
#Fönsterfoder
#Överenmilidag
#Femhundar
#Perfektspår
#Omjagfickenkrona
#Skullevamiljonär
#Suspektabeteenden

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Tisdag 30 jan 11:11

Känslan när man går ut på promenad och ska ta upp mjukost-tuben ur fickan för att belöna hunden, och man har fått med sig majonnäsen istället.. ;))

Väntar på en ny leverans av fönsterfoder bla då Husse flippade ur fullkomligt, över det i hans tycke slarviga fula jobbet de gjorde när de bytte fönster.
Så vi blev lovade nytt foder och en snyggare montering ;))

#Nyafönsterfoder
#Tezzhundliv
#Mittlivmedhundar
#Majonnäsifickan
#Mjukostbelöning

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Tisdag 30 jan 07:58

God morgon!
Efter en trött kväll igår, kändes det bra att sova på saken, och idag är energin tillbaka igen.

Jag trotsade den jäkla leråkern och körde in peggan. Tog fart för att inte köra fast.
Ja, inte optimalt, men Becky måste fortsätta biltränas, och en del av det är att hon får äta frukost och middag i bilen.

Just nu är det ganska lugnt här i huset. Jag sitter med min andra mugg Zoegas och unghundarna är ute, så Lucky gör mig sällskap i köket.
Zoegas förresten, det kanske var därför dagen blev lite halvdålig igår ;) ha ha, jag började ju dagen med ICAs bräntpapperskaffe..

#Bräntpapperskaffe
#Zoegas
#Tezzöland
#Femhundar
#Leråkern
#Peggan

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Måndag 29 jan 22:32

Ikväll är jag trött. Alltså riktigt trött, inte bara sovatrött.
Det är mycket hela tiden med alla hundarna, och jag vill räcka till för dem alla, så att ingen känner sig bortprioriterad.
Sen är det extra mycket just nu, för att Johnny och Jerry måste hållas åtskilda hela tiden, sen deras senaste slagsmål i höstas. Och sen för att även Becky behöver mycket eget utrymme, då hon i nuläget inte funkar komplikationsfritt med övriga flocken. Hon funkar bäst med Jerry, men inte ens han orkar med Beckys Adhd-beteende alltför långa stunder i taget.

Så frånsett många promenader och mycket träning, så är det även ett väldigt passande och grindar öppnas och stängs hit och dit, och det gäller att ständigt tänka sig för.

När jag sen ville att Jerry skulle få vara lite med Lucky & Lilly, så han inte kommer ifrån den delen av flocken, så hamnade Johnny utanför tv-rummet, (de andra med mig framför Bloodline,) och han låg vid grinden och ömsom gnällde, ömsom ylade och skällde av missnöje, vilket fick även den vanligtvis så tysta Becky, att börja skälla hon också i sitt rum.

Jag kände tröttheten och irritationen komma. Allt jag ville var att sitta en stund och se på film, och ha lite soffmys med Lilly och Lucky.

Gav upp den tanken, påbörjade femtonspelet i huset för att få upp Jerry och Becky på övervåningen där de sover med mig.
Becky som vanligtvis är jättetrött den här tiden, satte igång med att hoppa runt där uppe och skälla istället, och jag undrade i mitt stilla sinne vad jag håller på med egentligen..

Sen tänkte jag på Husse. Det är något med honom och Becky. Aldrig har han varit så positiv angående en hund som nu, trots att hunden är rätt så stökig emellanåt och inte den enklaste jag haft precis. När jag "beklagar" mig över att något är lite besvärligt med hunden, säger han: Det där kommer lösa sig med tiden, det där kommer bli bra när hon landat lite mer här. När Becky är lite äldre kommer hon vara en jättefin hund, det där grejar du!

Och det känns väldigt hoppingivande, särskilt när man är trött.

I övrigt håller tomten på att svämma över, och huset flyta bort..
Vi bor och lever i en lerpöl just nu. Undrar om thujorna drunknar?

I skogen idag när jag skulle lägga spår åt Jerry så kom jag bara halvvägs innan jag hamnade i en stor vattenpöl.
Började om, la ut spår på nytt ställe. När jag precis var klar kom Lilly springandes tvärsöver spåret. Hur hon knutit upp kopplet och tagit sig lös är en gåta. Jag satte både henne och Jerry runt ett träd.

Hursomhelst, nu är det kväll och lugnet har sänkt sig över det lilla öländska huset (på prärien)

#Tezztrötthet
#Beckyblues
#Adhdbecky
#Livetmedbecky
#Femhundar
#Borpåleråkern

Presentation


Tezz på Andromeda! En caninetrovert seglande crazydoglady.

De fyra hundarna & Liten Husse

   

Mardrömsseglatsen..

Överjordiskt Magiskt

Translate

S/Y ANDROMEDA

Elvström 42:a. Seglingsegenskaperna är enastående! 

 

Maila mig på

tezz.moreau@gmail.com

Besökstoppen

Utbytet.com

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

BLOGGTRAFIK.NU

Följ bloggen

Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Blogkeen
Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se