TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA

Senaste inläggen

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Onsdag 7 feb 22:43

Åkte till Borgholm, mötte upp Husse där som precis slutade jobbet, och vi åkte med hans (lånade) Volvo 240 anno tidigt 80-tal, möjligtvis sent 70-tal, någon mil sydost på ön.

Lånad bild från webben. Men vi köpte en gammal V40, och begav oss hemåt.
Husse drog på med den gamla 240'n på isiga mörka vägar, och själv halkade jag efter, i min osäkerhet för mörkerkörning på okända vägar med tveksamt underlag och en bil jag inte känner ännu.
Husse stannade efter ett tag och satte på varningsblinkersen, jag körde upp bakom honom och han klev ur bilen, frågade mig om det var något fel på V40'n, eftersom jag körde så långsamt.

Ha ha, det har hänt igen, det hände mig på Gotland en vinter, och nu har det alltså hänt igen, Jag har blivit omkörd och frånkörd av Skäggfarfar i en 240!
Den här gången av min "egen" Skäggfarfar ;))

Nu är det natt i det öländska huset!
Sweet Dreams!

#Skäggfarfarivolvo
#Omkördavskäggfarfar
#Volvo240
#Fegistezz
#Köptenbil
#Tezzpåöland

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Onsdag 7 feb 16:43

Har ringt på lite olika annonser idag, om bilar, och ska åka nu ikväll och kolla på en Volvo V40.
Den är gammal och säljs för en struntsumma, så den passar utmärkt som extrabil, eller hundbil.

Bild från dagens skogsrunda med Becky!

Husse ska låta en bekant som är bilmek, kolla upp om det är möjligt att rädda peggan utan att bli ruinerad. Och isåfall får den leva ett tag till med oss. Stackars den ;))

Nu ska jag först ut och gräva i det förbannade avloppet igen ;(

#Trekammarbrunnshelvete
#Köpavolvo
#Tezzhundar
#Beckyfrånrumänien
#Livetpåöland
#Femhundar

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Onsdag 7 feb 12:03

Becky och Lucky har träffats ute, vi har gått en liten promenad och de har busat med varandra på fotbollsplan. Det har de gjort förut också och det har funkat lika bra. Det går hur bra som helst mellan dem utomhus, och bort från tomten, men så fort hon får syn på honom eller någon av de andra hundarna genom grindarna i huset, blir hon komplett galen.
Hon kastar sig på grinden, visar alla tänderna, vaktar den plats hon är på/del av huset, med sitt liv och backar inte en millimeter för de andra hundarna, oavsett om de är lugna och vänliga eller försöker fräsa ifrån.

Jag har verkligen försökt jobba bort det genom att markera ett ordentligt nej, sen ta bort henne från grinden i ett koppel, och så berömt när hon lugnat sig eller går fram till grinden lugn utan att skälla och visa tänderna.
Det kan gå bra ett tag, hon kan till och med ligga tryckt mot grinden med ryggen åt de andra hundarna, sen plötsligt börjar hon hålla på likadant igen, och det blir nästan ännu värre och hon stressar upp sig själv till max.

Vet faktiskt inte hur jag ska komma tillrätta med det, mer än att nu när sonen är hemma och hjälper till så jobbar vi mycket på att få flocken att funka utomhus, och inne får hon vara på övervåningen, där är ingen av de andra på dagtid, och så får hon träna korta stunder med de andra inne på nedervåningen.
På övervåningen får hon två rum och en trappa för sig själv ;) där kan hon betrakta de andra hundarna på lite avstånd.

#Problemlösninghund
#Inomhusproblem
#Tezzhundproblem
#Tezzfemstraydogs
#Straydogs
#Livetöland

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Onsdag 7 feb 09:11

God morgon!
Fortsatt bastuvarmt på övervåningen, så pass att jag måste sova med öppet fönster.
Sen går man upp på morgonen och kommer till nedervåningen, där kylan slår emot en som en vägg, och det blir frost i skägget ;) (om jag nu hade något) Det var 14 grader i köket imorse.

Har justerat fläkten på värmepumpen, och sonen satte en värmefläkt i vardagsrummet, så nu börjar det bli lite skönare här nere igen.
Visst jag kan ju elda, men inte på natten, och jag har inte mycket ved kvar. Måste hitta ny torr att köpa. Har bara fem kubik ved som ligger på tork just nu till nästa höst vinter.
Annars så, lugn Mysmorgon med Lucky i famnen, och snart ska vi ta ut honom och Becky på en promenad.

#Frostiskägget
#14graderiköket
#Iskalltinne
#Tezzpåöland
#Femhundar
#Femrumäner
#Ivtvärmepump

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Tisdag 6 feb 19:41

Kallt och motigt här idag. Det tar liksom emot när det är -5 och blåser så ansiktet fryser när man försöker vara ute.
Trots det har jag gått två promenader idag, en i skogen, 4,5km otrampad snö, bitvis 30-40 cm på en del ställen där det drivit och blåst ihop stora mängder.
Det var tungt och svettigt, men skönt efteråt!

Nya tag imorgon igen, då ska huset städas och jag & sonen börja jobba på allvar med att få in Becky i flocken och inte bara med Jerry.
Vi ska även kolla på bilar i Kalmar. Imorgon måste jag köpa en bil, för på torsdag är det veterinären, och nu funkar det inte längre utan bil.
Husse fick hjälp av en man med traktor att få bort den havererade peggan från vägen, då den inte gick att bogsera bort igår med den gamla Volvon.

I övrigt inget nytt under solen..

#Beckyochflocken
#Allvarimorgon
#Tezzfemhundar
#Jobbamedbecky
#Traktorhämtadepeggan
#Nybilimorgon
#Måsteköpabilimorgon

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Tisdag 6 feb 06:57

God morgon!
Har sovit ganska bra, och gick upp med Husse som har åkt iväg till jobbet.

Det var iskallt på nedervåningen, och -5,4 ute. Jag hade bara två tändpinnar kvar, och var inte det minsta sugen att gå ut i vedbon och leta i mörkret, eller ta yxan och göra fler.
Lyckades få bra fyr i kaminen ändå, och nu sprider sig den sköna värmen i huset.

Två av pälsarna tog snabbt plats i soffan och den goa värmen.

Hoppas det blir lite varmare på dagen. Måste ut med hundarna idag. Vilodagen är över ;)
Ska även fortsätta leta bil.
Husse har fått låna en gammal Volvo 240 anno typ 70 eller 80-tal, med choke ;) och bakhjulsdrift. Knappast något antisladdsystem, och tveksamt med airbag och liknande, ha ha.
Jag sa till Husse att jag vägrar köra något liknande. Faktum är att jag hellre går till Borgholm, och börjar promenera idag, än kör en så gammal bil.
Varför? För att det är vinter, vinterväglag, halt, snö, is vidrigt, och jag är som bekant tillräckligt rädd bara att köra en modern bil. Då lockar inte en bil från 70-talet direkt.
Hade det varit barmark och sommarväglag hade jag naturligtvis inte tvekat en sekund ;))

#iskalltöland
#Vinterväglag
#Bilfrån70talet
#Iskalltinne
#Kaminvärme
#Tezzöland
#Femhundar

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Måndag 5 feb 22:16

Idag blev en dag, då luften gick ur mig fullkomligt, och jag lyckades inte uppbåda någon energi alls till att göra någonting.

Uppenbarligen inte hundarna heller ;)
Inte ens Becky visade något som helst intresse för promenader eller ens att vara ute på tomten.
Varje gång jag öppnade dörren och ropade på henne, backade hon undan och gick och la sig i soffan eller under köksbordet.

Så jag och sonen och hundarna kollade film och gjorde just ingenting under större delen av dagen.

Vi har kollat annonser på bilar, hittat några möjliga objekt vi ska kolla på. Mannen och sonen försökte sen bogsera hem peggan, men bilen gick inte att rubba så det får bli bärgare imorgon.

Nu är det god natt snart för min del..
Hoppas på en bättre dag imorgon!

#Köpanybil
#Tezzpegga
#Bilhaveri
#Växellådskrasch
#Tröttahundar
#Femhundar
#Tezzenergilös

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Måndag 5 feb 07:01

Ännu mera skit bara just pga att det är snö och minusgrader.
Som jag sagt tidigare har växellådan fryst ihop varje gång det blir minusgrader, och idag med -4 var inget undantag.

Här går jag upp 05:20 för att hänga med Husse till Borgholm och sen ta hem bilen så vi kan åka till veterinär 10:30 med Lilly som är så halt och dessutom har fått en läskig knöl på huvudet.

Det börjar inge vidare. Mannen har sett fel i schemat och de ringer och undrar var han är. Stressen blir total, och inte blir det bättre när växellådan har fryst ihop.
(Ja nu vet jag att man säger att växellådan inte kan frysa, men oavsett vad felet är, så är känslan när du ska försöka få i en växel, att den är fastfrusen)

Mannen försöker desperat få i växeln, men det vill sig inte. När han till sist får lite liv i lådan så är backen helt omöjlig att få i. Sönerna kommer ut och undrar vad vi håller på med. Husse gastar att vi ska skjuta på när han fått i ettan, så skiter vi i om backen inte funkar.

Jag bara skakar på huvudet, Husse envisas, vill att vi knuffar in peggan så han kan vända på tomten. Peggan fastnar i leran under snön i grindöppningen. När vi väl får loss bilen, lyckas han få i backen, men den går konstigt.
Sen fram igen, men inget händer, den bara slirar. Vi puttar på igen, husse gasar, och den kommer iväg lite. Han drämmer igen dörren, över sonens fingrar ;( som tur nog inte går av i allafall.

(Bild innan snöhelvetet kom)
Husse kör iväg, men bilen luktar, låter och känns konstig. Han är jättestressad, det snöar, har snöat under natten och är enligt mig ett riktigt skitväglag. Jag ber Husse lugna sig, och han frågar om jag ska kliva av, vilket jag gör, och ser sen vilka problem han har att komma iväg igen med peggan.

När han väl kommer iväg, i står jag kvar där på vägen, med en ångestklump i magen, och ser de röda baklyktorna försvinna. Han kommer köra av vägen, peggan kommer skära ihop, tänker jag, när jag börjar traska hemåt i mörkret.

Han kommer inte så långt, och fort går det inte heller, innan den skär ihop.

Så nu är vi utan bil, Husse fick ta en buss till jobbet, och vi missar Lillys veterinärtid idag.

Detta hade aldrig hänt om det varit plusgrader, snöfritt och ingen jävla vinter.
Allt skit som hänt mig sista dagarna, är fortsatt helt och hållet vinterns fel.
Än en gång, vinter är bara vackert att se på. Den ska vara platt och inramad, och endast det..

#Pegganskarihop
#Pegganärdöd
#Tezzskitmorgon
#Katastrofmorgon
#Missarveterinär
#Katastrofmorgon
#Frusenväxellåda

Presentation


Tezz på Andromeda! En caninetrovert seglande crazydoglady.

De fyra hundarna & Liten Husse

   

Mardrömsseglatsen..

Överjordiskt Magiskt

Translate

S/Y ANDROMEDA

Elvström 42:a. Seglingsegenskaperna är enastående! 

 

Maila mig på

tezz.moreau@gmail.com

Besökstoppen

Utbytet.com

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

BLOGGTRAFIK.NU

Följ bloggen

Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Blogkeen
Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se