TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA

Senaste inläggen

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Söndag 26 nov 13:04

Idag har vi hämtat ett till lass med matjord, och sen jobbat på tomten.
Sol och 4 plusgrader.

Husse har börjat renovera ;) gräsmattan, genom att lägga ut stora bitar av gräs, i de kratrar som uppstod då buskar och träd tagits bort med rötterna.

Där syns sonens lilla hus, och peggan.

Själv har jag haltat omkring på tomten och skottat ut matjord runt tujorna, och krattat upp lite jord från den lilla gräsmatta som var där innan.

Den här jäkla metallpinnen trampade jag in i foten igår, och idag har jag så ont att det inte går att stödja ordentligt på foten.

Nu har jag tagit en paus, ligger på soffan och vilar. Ute springer Jerry runt och skäller, och jag sa nyss till Husse att han har fått honom av mig, som en liten kärlekspresent ;)) ha ha, och att just nu springer din present runt där ute och skäller, du kanske ska ta in honom.


Inte kan jag elda i kaminen heller, och det är lite kyligt inne. Imorgon kommer ju sotaren och ska besikta den ;)) moha ha ha ha jag kunde ha besparat honom de besöket, men nu bor vi i världens mest tramsiga överbyråkratiska land, där allting ska dubbel och trippelbesiktas och godkännas av olika myndigheter som alla tar betalt.

Först fick jag betala för att experterna på kaminer installerade den korrekt, och det var jag helt ok med. Men sen ska jag alltså betala 1200kr till kommunen bara för att jag måste anmäla att jag tänker installera en eldstad på befintlig murstock.
Sen när arbetet är utfört av experterna, ska jag alltså tvingas ta hit en sotare, som säkert kostar minst 1200kr han också, för att godkänna det experterna installerat efter konstens alla regler.

Och.. vänta över en månad på sotaren.. Så ja, kaminen är väl ineldad, men det kanske är lite dumt om de brinner i den då han kommer imorgon ha ha ha..

#Motvallstezz
#Sotarelände
#Byråkratibananrepublik
#Tjurigtezz
#Skällandepresent
#Besiktakamin
#Fotskada
#Matjordstezz
#Tezzpåöland


Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Lördag 25 nov 22:51

Jag är trött, tröttare än tröttast möjligast, om det nu är möjligt..
Har lagt mig i min säng, som var full med sand, och hår som om någon hade ryktat en kamel där, eller något.
Lilly såklart. Jag bäddar, men hon bäddar upp den för att riktigt kunna krypa ner under täcket, och stämpla huvudkuddarna med tassavtryck och sin tjocka päls, som gör sig bättre kvar på henne.

Jag blev tvungen sand och hårsanera sängen, innan jag ens orkade fundera på att lägga mig i den.

Dessutom råkade jag snubbla över ett sånt där grönt kompostgaller som vi har som avskiljare mellan hundarna. Just precis där det var lite trasigt(högst upp till och med) satte jag foten, och spetsade den lite lätt så det gick hål och började blöda.

Jag tog min trasiga fot, min mörbultade kropp, mina krångelhänder, och Husses jacka och kröp ner i Husses säng och drog upp täcket till hakan.

Där låg jag när han kom hem för ett tag sedan. Han var imponerad över min ihärdiga envisa arbetsförmåga. Pratade något om finländskt och sisu. Jag kallar det nog mera norrländsk tåga/ påbrå ;)) från min envisa pappa.

#Norrländsktåga
#Spetsadefoten
#Tröttatezz
#Kamelsandisängen
#Hårsanera
#Fyrahundar
#Livetpåöland

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Lördag 25 nov 19:41

Sista thujan planterad idag. Efter det tvingade jag Mannen att fixa hem ett lass matjord på släpet, innan han sen åkte till jobbet.
Matjorden har jag sen skottat av släpet, ner i skottkärran och lagt ut runt thujorna. Det behövs minst ett släp till med jord.

Det var inte helt lätt imorse, jag hade så ont överallt och var lagom grinig. Stod på knä på marken, med jord i ansiktet och praktiskt taget jord och lera överallt, justerade en av växterna, och sen när jag skulle resa mig upp lyckades jag på något typiskt Tezz-vis, slå huvudet i handtagen på skottkärran, i tinningen, och det utlöste ett raseri utan dess like, jag tog närmsta tillhygge, vilket råkade vara en spade, och drämde den upprepade gånger i skottkärran, samtidigt som jag skrek jävla k*kskottkärra, satans jävla......

Jag tror inte att någon gick förbi här utanför just då, imorse, och gjorde de det, skyndade de nog fort förbi..
När jag berättade det för Mannen, sa han att det är typiskt mig ;))

Häromdagen lyckades jag dessutom gräva ner saxen, som jag hade för att klippa upp nätet som var runt rotklumparna.
När jag sen skulle ta en kniv inne (för saxen var ju nedgrävd. Frid över dess minne) för att öppna en juiceförpackning, skar jag mig naturligtvis i fingret så blodet rann.

Typiskt Tezz, sa Mannen igen, och tog av mig kniven och öppnade juicen.

Mannen såg ju till att skapa en riktig röra på tomten, då han bad grävaren ta bort en jäkla massa buskar och annat, träd fällda etc

Nu är det en enda leråker full av sly, kvistar, träd och stora gropar efter där både träd och buskar stått.
Jag kommer ha att göra här under oöverskådlig framtid.

Thujorna räckte inte hela vägen förbi ena grannhuset. Men jag förstod att det skulle bli så då jag satt dem väldigt tätt för att få en tät häck på en gång åt andra hållet.
Nåja, det där är bara en sommarstuga som de är i till påsk och några sommarveckor.
Ska ändå beställa 40 ytterligare, till våren. Sen började Mannen protestera, efter 40 till vill han inte att jag thujar in tomten mer;)

Ytterligare 40 till och jag slipper se huset/stugan ni kan skymta längst bort i bilden.
Barrträden räckte bara  en liten bit upp där.

#Tujatezzraseri
#Tujaraseri
#Nedgrävdsax
#Tezztokerier
#Planteringklar
#Trädgårdnovember
#Livetpåöland

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Lördag 25 nov 06:41

Jag har fått en väldigt underlig dygnsrytm, vaknar 6-7 på morgnarna, och somnar 22-23 om kvällarna..
Igår var jag så trött att jag somnade redan halv elva.. och nu är jag vaken, men trött, skulle kunna somna om men barrträden väntar där ute, de kallar, jag hör hur de ropar på mig, koooom, plantera oss ;)) ha ha

Händerna är ett helvete, rent ut sagt. Särskilt den högra. Det spelar ingen roll hur jag ligger eller i vilken vinkel jag har armen/handen när jag sover, den är konstant bortdomnad i långfingret pekfingret och tummen, sen värker den också. Jag tvingas sätta mig upp och skaka den hårt tills det släpper litegrann, men det är snart tillbaka igen.

Det går inte ens att hålla i telefonen och skriva det här, då domnar båda händerna bort och jag tvingas ideligen pausa.

Just nu får jag inte ens liv i den högra, hur jag än försöker, så nu går jag upp, tar lite Zoegas och går ut när det ljusnar.

#Helveteshänder
#Värk
#Väntarpåoperation
#Barrträdenropar
#Tezzunderligasömnvanor
#livetpåön
#Detlillahusetpåöland

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Fredag 24 nov 17:37

Åh nu gör jag kväll. Helnöjd! Idag har varit en bra dag!
Han som grävde, kom hit igen, och det visade sig vara ett missförstånd mellan oss.
När jag sa thujor, tänkte han på vanliga små på en 30-50cm. Tanklösa Tezz trodde att det inte var nödvändigt att upplysa honom om att det är mindre träd som ska planteras.
Han blev helt förfärad när han kom hit igen och såg vilka jättetujor det var.
Och riktigt imponerad av mig ;) som satte 83 stycken igår, ändå, i det svårgrävda!

När han ändå var här fick han göra lite andra grävjobb också, och Husse dirigerade och pekade, och hassel efter hassel och andra buskar grävdes upp och försvann. Så nu är det ganska lerigt därute. Säger bara hundarna..

Nu har jag precis avslutat arbetet för dagen, blöt, genomlerig och sandig, från topp till tå, och stövlarna satt så hårt på fötterna, att jag fick lägga mig på golvet och ta spjärn emot dörrkarmen, medan Husse slet för att få av dem. ;) ha ha

På väg in i duschen nu, och Lucky följer efter.

Det var betydligt lättare att sätta dem idag!
Han grävde diken som jag ställde ner dem i, tog bort näten runt jordklumpen/rötterna, och skottade sen jord över. Inget onödigt grävande.
Tur det för kroppen har protesterat rejält idag, men jag har pressat den till max och nu på kvällen när mörkret sänkte sig, var det som om jag kom in i en andra andning och hade kunnat fortsätta hela natten.

Men avslutade med att vattna allting planterat, och det kändes en aning suspekt att gå omkring där i novembermörkret med en ficklampa och vattenslang, och vattna i trädgården ;) men det var tydligen viktigt enligt de vi köpte dem från så..

#Lyckadthujadag
#Nöjdtezz
#Planterathujor
#Novemberträdgård
#Livetpåöland

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Torsdag 23 nov 22:05

Mannen kom hem, hjälpte mig att flytta på ett antal thujor som låg på marken, sen provgrävde han och blev helt galet upprörd!
Det var ju stenhårt! Precis som om han med grävmaskin aldrig varit här.

Han stirrade på mig och utbrast att det inte var det minsta konstigt att jag var fullkomligt slutkörd! När det är så hårt att spaden böjer sig, och man tvingas hacka sönder rötter och slita som en galning. Och marken känns som om ingen någonsin hade grävt upp den, utan bara skrapat lite på ytan.

Mannen sa: Jag vet inte om jag ska vara imponerad/fascinerad av din oerhörda envishet, eller om jag ska tänka att du inte är klok som inte protesterade mot detta och kontaktade han som var här och grävde.

Jag sa att det var en blandning av att jag tyckte de var jäkligt dåligt gjort, men att jag även undrade om det var jag som inget orkar längre.

Nu vet jag. Jag är inte dum alls ;) och imorgon försöker vi få tag på grävmannen igen.

#Tezzenvishet
#80stycken
#Stenhårdmark
#Slutkördtezz
#Upprördhusse
#ThujornaochTezz

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Torsdag 23 nov 16:59

Nu gick de inte längre, jag blev tvungen att ge upp för idag.
Varenda mm av min kropp protesterar, ja faktiskt rentav skriker, och jag är illamående av trötthet.

Jag föll ihop i en utmattad hög på golvet framför kaminen, som jag inte ens orkat tända än, och kände mig yr av trötthet. Hundarna tittade undrande på mig, nosade försiktigt, som för att kolla läget.

Lite besviken, att mörkret föll så fort, att kroppen min verkligen inte orkade längre, men samtidigt ändå nöjd.
83 thujor av 250 på plats i jorden.

Det känns som elektriska impulser av smärta i händerna, och just nu är fingrarna konstant bortdomnade. Vore jäkligt fint om den där remissen kom i år så jag kan få opereras.
Ryggen törs jag inte ens tänka på, hoppas diskar o gamla kotkompressioner håller sig på plats, så man inte vaknar med ryggskott eller nåt annat kul.Fan det låter ju mer som om jag vore i 80-årsåldern, än 40..

Nu ska jag släpa mig in i duschen.

#Thujatezz
#Illamåendeavtrötthet
#Utmattadhögpågolvet
#Ärjag80eller40
#Planterat83tujor
#Livetpåöland

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Torsdag 23 nov 14:14

Hjälp jag drunknar i thujor, och dör thujadöden ;)
Strax före sju kom lastbilen, som var så stor att den inte kunde köra in, utan vi tvingades lasta av alla 250 ute på gatan.

Givetvis blockerade lastbilen merparten av vägen, och under den timme det tog att lasta av, kom inte mindre än två bilister och skulle förbi, men vågade inte, så jag fick gå ut och dirigera dem förbi.

Mannen drog till jobbet tidigt imorse, tur jag har stora sonen hemma som hjälper mig och kör in alla thujorna till gården, medan jag gräver och sliter för att plantera dem.

Jorden var inte så uppgrävd och lättsam som det såg ut, utan när jag satte spaden i den tog det emot värre, och all världens jäkla rötter och elände, så varje spadtag är en plåga och händerna gör så jäkla ont.
Tunga att hantera är de också, med enorma rotklumpar och ganska ohanterliga att få på plats
Men framåt går det, nu har jag satt över 40 stycken, och det blir precis så bra som jag tänkt.

Nu måste jag jobba vidare!

#Tezzthujor
#Thujatezz
#Tezzthujatokerier
#Planterathujor
#Trädgårdöland

Presentation


Tezz på Andromeda! En caninetrovert seglande crazydoglady.

De fyra hundarna & Liten Husse

   

Mardrömsseglatsen..

Överjordiskt Magiskt

Translate

S/Y ANDROMEDA

Elvström 42:a. Seglingsegenskaperna är enastående! 

 

Maila mig på

tezz.moreau@gmail.com

Besökstoppen

Utbytet.com

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

BLOGGTRAFIK.NU

Följ bloggen

Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Blogkeen
Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se