TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA

Senaste inläggen

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Lördag 10 feb 20:51

Efter det misslyckade tillfället på Hundkursen idag gick jag och sonen en promenad med 4 hundar. Det var soligt och vackert, jag hade Becky & Jerry, sonen hade Lilly & Lucky.
Alla uppförde sig bra, och det var en skön promenad.

Johnny och jag gick sen 3km själva i skogen, medan det mörknade.
Efter det har vi kollat film, jag och båda sönerna, samt Becky som dampat loss rejält i en bitorgie så jag fick koppla henne till slut för att hon skulle lugna sig, men inte ens det hjälpte så då släppte vi in Jerry och de for runt i sofforna som två galningar, lekte vilt och rullade runt och tuggade på varandra tills Jerry tröttnade.
Jag har än så länge inte sett att någon av hundarna orkar med att få Becky trött. De ledsnar alltid långt innan och vill bort från henne.. ;))

Sen ringde Husse, och vi hamnade i en ny dispyt om när och varför jag ska åka till Kalmar just imorgon, om varför jag måste köpa just DE reglarna, och varför nu och inte om tre veckor eller kanske tre månader?
Varför jag inte tycker att det känns meningsfullt att inte kunna ha Becky ute på tomten lös, och varför jag inte kan gå runt med henne i ett koppel istället.. etc etc

Resultatet blev hur som helst att mitt ansträngda goda humör försvann, energin likaså, och jag ska nog bara gå upp på övervåningen och dra något gammalt över mig, (och då menar jag inte husse) och hoppas på en bättre dag imorgon.

#Läsmedironi
#Grinighumor
#Surtezz
#Surkärring
#Skitdag
#Dranåtgammaltövermig
#Dispyter


Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Lördag 10 feb 14:36

Idag gick det inge bra på noskursen. Jerrys intresse och fokus var svårväckt, och när det väl tändes en liten gnista, fuckade jag upp det istället och gjorde fel ;((

Becky åkte med i bilen idag, utan att bli åksjuk och verkade tycka att det var kul, och de var positivt. Dock hade jag ingen aning om att Volvon hade larm, så när hon skällde i bilen drog hon igång larmet, och en granne knackade på och sa till.

På väg hem från kursen ringde Husse, han hade fått någon vansinnig idé om att han med bara en motorsåg och några kapade gamla björkbitar som ligger på tomten, skulle såga till stolpar till staketet som behövs för att höja det.
Jag lackade ur totalt då han inte gick att tala tillrätta utan envisades.
Jo tjena, jag kan se det framför mig, husse med en motorsåg!!!?? och försöka såg ut stolpar ur de där bitarna, som ska vara minst 2meter långa. Färdigt till midsommar i bästa fall.. Jäkla motorsågsmassaker är troligare.

Jag är på skitdåligt humör, trots att solen skiner och det är plusgrader.

#Surtezz
#Fuckedup
#Idioti
#motorsågsmassakerAv TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Lördag 10 feb 09:41

God morgon, med Johnny Cash, (sonens cd-skivor) på den gamla bilstereon, som även har kassettband ;)) riktig retro, ha ha, är jag efter en god natts sömn på väg till Jerrys kurs i Norra möckleby.

Två plusgrader och sonen kör den gamla Volvon. Becky är också med idag, nu får vi se hur hon klarar bilåkningen.

#hundkursöland
#norramöckleby
#Gammalvolvo
#Femhundar
#Tezzölandsliv

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Fredag 9 feb 22:04

Resten av dagen blev bättre! Vi gick en 4,5 km promenad i skogen och snön med alla fem hundarna!

Vackert vintrigt, rimfrost på träden och solen som gnistrade och glittrade i snön.
Vindstilla och i solen var det riktigt varmt ;)

Sen blev det dammsugning och sonen fixade med sitt pappersarbete och bokade tid för uppkörning i mars.

Jag har även pratat länge i telefon idag, med en människa jag aldrig träffat, men som också adopterat hundar liksom jag. Jag fick väldigt bra förslag på hur jag kan bygga på och göra stängslet Beckysäkert ;) Sen pratade vi hund, och båt, han har också bott på båt och gillar segling, så det fanns lite att avhandla. ;) Och det är märkligt, med en del människor liksom bara stämmer det, och man pratar otvunget som om man alltid känt varandra, fastän man aldrig haft kontakt innan.

Vegobiffar, potatisgratäng och en fantastisk sås blev det till middag, och hela kvällen har jag varit så trött och kämpat för att hålla mig vaken.
Säger God natt redan nu. Lägger mig i sängen med en film och ett öppet fönster. -5 ute, hoppas natten blir kall i mitt rum så sover jag gott.

#Vegobiffar
#Nyamöten
#Tezzfemhundar
#Beckysäkert
#Stängselideer
#Ölandslivet

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Fredag 9 feb 07:13

Har sovit dåligt inatt. Det är för varmt på övervåningen, trots att vi har fönstren öppna och jag försökte hänga för en filt i trappan, för att dämpa den värsta värmen nerifrån luftvärmepumpen, som sitter nedanför trappan.

Pratade med Husse en stund inatt när vi båda var vakna. Han sa förlåt för det där med Becky, att han är så trött, och att han inte menade det egentligen.

Februari och mars är de två värsta månaderna på året. Iskalla och man är så trött och utarmad efter så lång period utan sol och värme.
Kan vi inte bara radera februari och mars från jordens yta, och så går vi direkt från januari till april. Det är ändå något visst med årstidsväxlingar, men just dessa två månader är nedbrytande.
Idag har vi dessutom -8,6 grader ;((

Råkade dessutom snubbla i trappan, med en mugg Zoegas i handen. Lyckades dock rädda mig själv från att slå mig rejält, men zoegasen hamnade i gengäld lite varstans. På väggen, i fönstret, pölar i trappan..
(Ja det gjorde inget egentligen, ska ändå rivas ut och göras om, ser ju ut som ett barn på 3 år tapetserat, över kablar, kontakter och lister dessutom) tror min blinda gamla mormor(om jag haft en sådan) hade gjort det bättre!

Nu ska jag yxa till lite tändved, är svinkallt inne, typ säkert 13 grader i köket.

#Tezzärless
#13graderinne
#minus8öland
#Kaffepåväggen
#Blindamormortapetserar
#Tezzkaos
#Cirkustezz

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Torsdag 8 feb 21:54

Kände mig så nöjd och glad efter veterinär och sen en promenad med sonen, Lucky & Becky i skogen. Hundarna är så glada i varandra nu och kommer så fint överens på promenaden, busar med varandra och det känns lovande allting. Vi jobbar på såhär lite till, sen kan de nog funka tillsammans hemma också.

När vi kom hem efter promenaden skulle vi fixa lite mat och äta, sen ta ut Jerry och Lilly i skogen.
Under tiden släppte vi Becky och Jerry på tomten. De busade när plötsligt Becky rusade mot staketet och skällde för att golden och hans husse gick förbi. Jag och sonen gick efter, men innan vi hann fram till staketet så hoppade Becky över, utan minsta ansats bakom thujorna, och rusade ut på gatan och mot Golden.
Sonen var snabbast, vräkte sig över staketet och jag tätt efter. Becky tjöt av glädje, studsade runt golden och ville leka.
Vi fick tag på Becky, sa förlåt till han med golden, men han sa inte ett ljud utan gick bara vidare med sin hund som verkade ha blivit jätterädd för Becky. *Skämskudde*

Efter det tog energin slut lite i mig och jag kände mig nedstämd och uppgiven. Nu måste jag bygga om staketet rejält om det här ska funka. Och det kunde inte kommit mer olägligt, för vi har en jäkla svacka i ekonomin just nu, och då passar peggan på att rasa ihop och en hel del andra utgifter plus veterinär har kommit över oss nu.
Husse är inte ens resonabel, han bara jobbar till han stupar för att vi ska driva runt det här nu, trots att både jag och sonen sagt att vi också sätter igång och jobba nu för att vi ska få ihop det, och så hjälps alla åt.

När jag berättade om problemet med Becky och staketet, fick jag för andra gången på mindre än en vecka till svar att jag borde lämna bort hunden. Inget stöd där att hämta;( Det är inte så många veckor sen han sa att han absolut ville att vi skulle behålla henne.
Becky är mer underbar nu än någonsin, och man ger inte upp och skjuter över ett liv bara sådär på någon annan så fort det blir problem. Problem är till för att lösas, men det känns ju alltid mentalt lättare med lite stöd och någon som säger att det kommer bli bra, även om det för stunden bara är ord.

Det handlar om att ha en tilltro till att saker och ting kommer lösa sig om man bara anstränger sig och jobbar på saken. Jag har en stor tilltro. Hittills i mitt liv har allting alltid löst sig till det bästa, ibland snabbt, ibland har det tagit lite längre tid, men det har ALLTID löst sig till slut.
Och så många gånger har jag sagt till mig själv att det var helt i onödan jag oroade mig över hur/om det skulle ordna sig, så numer oroar jag mig inte ens längre.
Jag VET! Det kommer ordna sig. Inte värt att ödsla energi på att ens fundera på det.

Jag och Jerry satt ute i den iskalla och stjärnklara kvällen och tittade upp mot himlen och sände ut en önskan om vägledning.
Nu är det bara att streta på i den riktning jag redan påbörjat, och sedan vänta tills bitarna faller på plats igen.

#Vägledning
#Universum
#Uppgiven
#Beckyhoppadeöver
#Hundhoppadeöver
#Problemlösning
#Byggaomstaket
#Tezzhundar
#Hundproblem
#Sämredagar

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Torsdag 8 feb 15:32

Lilly är verkligen en fantastiskt snäll och hanterbar hund. Och veterinärkliniken i Borgholm var jättebra! Det var första gången jag var där, och vi fick ett mycket trevligt och kompetent bemötande ;)

Lilly är så lugn och snäll att vi röntgade henne utan något lugnande. Vi bara lyfte upp henne på bordet och la henne på sidan, och sa åt henne att ligga still, sen sträckte vi hennes leder till rätt position, och hon låg stilla medan de röntgade.
Resultatet är att hon har artros, men inte så farligt utbredd.

Hon ska få antiinflammatoriskt i tre veckor, och så ska hon ta det här tillskottet, samt byta till ett dietfoder då hon tyvärr väger åtminstone 2,5 kg för mycket.

Träffade min gamla bekant sen Johnnytiden, då han var liten valp och jag gick på kurs för henne. Jag berättade lite om Becky och vad jag har att komma tillrätta med vad gäller henne och de andra hundarna, och hon tyckte det lät intressant och vi ska ses nån dag framöver så får hon träffa Becky.

Nu ska jag och sonen ut i skogen med Becky och Lucky!

#Borgholmdjurklinik
#FinasteLilly
#HanterbaraLilly
#Lillyhosveterinären
#Tezzfemhundar
#Ledtillskott
#Dietfoder
#Bantahund

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Torsdag 8 feb 08:27

Du vet att du har hund(ar) när du har snor på fönstren. ;)

En helt okej natt, med en helt vanlig morgon, med de fem hundarna.

Nu väntar en översvämmad brunn på att vi ska ta itu med den efter frukost. Vi försökte igår men slangen hade frusit ihop och var omöjlig att använda, så den har legat på upptining inatt. Hoppas verkligen det funkar, för nu är de kris med snart påföljande översvämning i huset.

#Snorfönster
#Fönstersnor
#Tezzfemhundar
#Översvämning
#Ölandslivet

Presentation


Tezz på Andromeda! En caninetrovert seglande crazydoglady.

De fyra hundarna & Liten Husse

   

Mardrömsseglatsen..

Överjordiskt Magiskt

Translate

S/Y ANDROMEDA

Elvström 42:a. Seglingsegenskaperna är enastående! 

 

Maila mig på

tezz.moreau@gmail.com

Besökstoppen

Utbytet.com

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

BLOGGTRAFIK.NU

Följ bloggen

Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Blogkeen
Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se