TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA

Senaste inläggen

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Söndag 7 april 21:10

Och så helt plötsligt, känslan av att vara som förut, som om allt det smärtsamma som hänt på sistone, bara var en ond dröm. En gryende känsla av hopp, en fantastisk kvällspromenad när skymningen föll över öland, tillsammans med sonen M och några av hundarna. Fågelsång, en luft så klar att andas, och så glädje. Glädjen inuti mig. 

 

Jag äter middag i sönernas sällskap, och jag kommer på mig själv med att vara glad, och jag hör mig själv skratta högt åt någonting tokroligt. Tänker, var det där jag? och förvånas. 

Vill hålla fast vid den känslan, bevara den inom mig, och plocka fram den i svarta stunder. 

Idag har jag stundtals känt mig som mitt gamla vanliga jag, känt styrkan jag trots allt har inneboende i mig, känt lusten att fightas, att kämpa igen, och den känslan är mer än välkommen. 

 

Jag ska börja sätta upp mål för mig själv, två saker varje dag, från en lista jag sammanställt med sånt som behöver tas tag i. Dammsuga, bära in ved, klippa klor, tvätta bilen etc och oavsett hur jag mår eller känner mig, ska jag bocka av två saker varje dag från den listan, med start imorgon. Övrig tid får jag göra vad jag vill, fly in i seriernas värld, sova, deppa.. 

Sen ska jag också söka en utbildning, för att ytterligare motivera mig själv att komma tillbaka igen. Jag älskar att gå utbildningar och plugga. Det är riktigt lyftande.

 

Utbildning ska jag läsa på distans, och sen jobba samtidigt. Men en sak i taget.

 

 

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Söndag 7 april 09:12

Böndernas pissmaskiner har gått i skytteltrafik här utanför sedan igår, halva natten, och nu tidigt på morgonen är de i farten igen.

Stanken när man öppnar ytterdörren är olidlig. (Ja jag VEEET, att utan detta blir det inget odlat, ingen mat osv, men jag avskyr  STANKEN, lika illa varje gång ändå. Och kunde jag, hade jag flyttat för länge sen, nog om det)

 

 

Jag lastade in Vildhunden, inte Lilly på bilden, i Audin och körde till havet. Där slapp jag Stanken... 

En ljuvligt vacker och skön morgon, inte ett möte och bergshunden var lugn. 

 

Har sovit katastrofalt inatt, det var något med värmepumpen, och den vibrerade i hela huset, och förde oväsen med oregelbundna mellanrum, och  lagom till varje gång jag var på väg att somna, eskalerade eländet till oanade nivåer.

 

Men idag är en ny dag, och få se vad jag förmår göra av denna. Det finns gott om saker som borde göras. Dammsuga, hämta ved, duscha, klippa klor etc

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Lördag 6 april 21:51

Idag har jag överträffat mig själv, och gått flera promenader, så alla hundar har fått sina rundor.

Min vän kom förbi, och så följde sonen M med också, och då gick det lite lättare. Solen värmde och det var jätteskönt. Den extrema tröttheten uteblev även den efteråt, men istället kom det stora svarta, och uppgivenheten över mig. Meningslösheten.

 

Den stora meningslösheten, den är värre än tröttheten. Tröttheten kan man ge efter för och lägga sig ett tag, men att ge efter för meningslösheten... vad återstår då?

Jag har gått sönder så många gånger, och varje gång lyckats samla ihop bitarna av det som en gång var jag, lappa ihop det, och fortsätta,  men det funkar inte hur många gånger som helst. Till slut är det trasiga oåterkalleligt, ohjälpligt trasigt..

 

 

 

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Lördag 6 april 13:45

Har gått en rehabrunda på morgonen med Vildhunden. Inte mindre än tre närahareupplevelser, Becks gick i taket, och promenaden blev halvjobbig bitvis.

 

Efter det slog tröttheten till, igen, neverendingstory of my life just nu.

"Du måste kämpa emot det, gå ut nu och bara sätt dig i solen åtminstone" säger sonen till mig. 

 

Jag vill inte, har det faktiskt ganska bra här i min fåtölj med datorn i knäet, avsnitt efter avsnitt av olika serier, renasr effektivt hjärnan på jobbiga tankar, ja alla tankar faktiskt, som en sorts meditation. Netflixmeditation.. Kanske ska ta upp det ordet som förslag till SAOL..   

 

   

Bilder sen juli 2016. Doropenistelefonen tar sämre bilder än min gamla nokia 3310 gjorde. Och den tog nog inte bilder alls har jag för mig.. ungefär som doron då. 

 

Vet att jag borde försöka samla ihop mig. Jag ska. Försöka. Men kombon trött och låg, är svårslagen. En sorts moment22..

 

Men jag ska försöka att: 1 Duscha. 2: Laga något enkelt att äta, och 3: Se om min vän som kommer om en stund, vill gå en promenad med mig och några av gamlingarna..

 

#netflixmeditation #moment22 #Psykiskohälsa #Depression #tezzölandsliv 

 

 

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Lördag 6 april 08:49

God morgon!
En natt med röriga drömmar, men en natt med sömn. Jag antar att jag bearbetar saker om natten, i drömmarnas värld, där jag vågar närma mig det svåra.

Jag verkligen avskyr den här penisdoron, som min ena vän först tyckte att jag skrev, när jag föraktfullt fnyste, pensiodoro. Telefon för pensionärer alltså ;)
Må ingen från lättkränkthetsmaffian, ta illa vid sig nu. Jag skojar bara. Tyvärr går det inte lägga in smileys här.

Dessutom särskriver den, jag klarar inte av särskrivning. Det gör något med mig, och jag blir sjuk av sånt. (Ska inte heller tolkas bokstavligt)

Dags för min andra mugg av det svarta guldet, och dagen kan börja.

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Fredag 5 april 23:02

Har haft en bra dag tillsammans med sonen L. Känner mig så glad för hans skull, så kul med bilen han köpte, som han gått och funderat på ett tag nu.
Sen kom plötsligt nedstämdheten över mig, och jag kände mig uppgiven och trött, ville bara gå och lägga mig..

Men akvariet väntade på mig, jag har skjutit upp rengöring av det allt för länge nu, men konstigt nog såg det bättre ut än någonsin.

Jag tvingade mig själv att sätta igång med rengöringen av det, och någonstans under tiden, så släppte en del av min nedstämdhet.

Och nu känns det riktigt skönt att ha fått det gjort, lägga mig i sängen och få sällskap av finaste Becky.
Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Fredag 5 april 20:07

Har varit i Kalmar idag,och lämnat in mobilen på reparation, på garantin.
Det går inte att höra vad den jag pratar med säger, det bara klipper och sprakar så jag hör ungefär vart femte ord. Har provat allt,högtalare, handsfree, ta ut simkort etc inget hjälper.

Sonen köpte även en ny bil idag också.Dålig bild, men den här lånetelefonen är rätt värdelös. Bilen är finare än på bilden.

Lånetelefonen, en pensionärssak från Doro, är tämligen värdelös, men den funkade utmärkt tills jag kom hem igen och samma fenomen uppstod.
Jag blev tvungen ta bilen ca 300 meter från huset för att kunna få telefonen att funka så man kan prata i den.
Vad fan händer? Har mina grannar störningssändare, eller är det dags för mig att ta fram foliehatten?

Då kan även sonen L ta på sig en hatt, för även hans började plötsligt krångla...

Presentation


Tezz på Andromeda! En caninetrovert seglande crazydoglady.

De fyra hundarna & Liten Husse

   

Mardrömsseglatsen..

Överjordiskt Magiskt

Translate

S/Y ANDROMEDA

Elvström 42:a. Seglingsegenskaperna är enastående! 

 

Maila mig på

tezz.moreau@gmail.com

Besökstoppen

Utbytet.com

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

BLOGGTRAFIK.NU

Följ bloggen

Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Blogkeen
Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se