TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA

Senaste inläggen

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Torsdag 11 april 21:25

Åkte till Kalmar idag och hämtade min telefon, och nu funkar mobilnätet här i området igen så jag kan lägga undan foliehatten i garderoben för den här gången.

Har gått sista rundan med Becks för idag.

"Hon väckte något så starkt  i mig. Längtan att känna den kärlek.

Jag drömde och log, i luftslott av sand, den grymma kärlekens bittra  svek.

Se mig, se mig, gör mig till någon, fyll mitt trasiga tomrum.
Lämna mig inte ensam här, i förtvivlans salar tyst och stum.

På stormande hav jag drunknar i sorgen, där månen speglar sin gata.
En lysboj i mörkret, en främmande strand,
Mina längtande drömmar är disparata"Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Torsdag 11 april 15:19

Den gångna natten fick mig att inse vidden av min skörhet. 

Först kunde jag inte ens somna. Tänkte bara på mötet som väntade dagen därpå. 

När jag väl slumrade till lite lätt, vaknade jag efter bara ett kort tag av att jag drömde mardrömmar och  hade hjärtklappning som höll i sig ett bra tag.

Satte mig upp i sängen, pallade upp med en massa kuddar, lutade mig bakåt mot sängramen, blundade och väntade på att det skulle gå över.

 

Tydligen gjorde de det, för sen sov jag några timmar i min halvsittande position.

 

 

Bergshunden kände av min oro och hoppade upp till mig i sängen flera gånger inatt. Lade sig tätt intill mig och hade en lugnande inverkan med sina energier. 

 

 

Sen var det dags för mötet. Och för att undvika missförstånd och en massa onödigt skitprat, så kan jag på en gång säga att det var bra, och alla inblandade ska hållas helt klanderfria. Men.... jag är sjuk, och det visade med all tydlighet den gångna nattens oro, bara inför ett möte. Och jag fick samla ihop all energi och så lite till som jag inte ens har, för att överhuvudtaget orka gå dit och prata. Det tog hårt på mig och jag kände mig dränerad på energi, ledsen, och på något vis i underläge. (MIN känsla)

 

" Du ser så väldigt ledsen ut" sa någon till mig. Och jag svarade, att det beror på att jag faktiskt är det. Inte generellt, men när jag måste riva upp det här och allt kring det. De gör ont, och jag tänkte att  kanske är det som Björn säger till mig, alldeles för tidigt. Jag är inte redo för sånt här ännu..

 

Nu ska jag gå ut med Bergshunden. Hon har varit orolig för mig hela morgonen och sprungit i mina hasor och försökt förmedla något till mig, som jag varit för stressad för att kunna ta in.

 

 

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Onsdag 10 april 21:19

En morgonrunda med rehabhunden, i snö som vräkte ner, tusen nålar i ansiktet, och bergshunden blev en snöhund på bara någon minut.

 

Senare på dagen töade det bort, fär att sen åter vräka ner på nytt under kvällen. 

 

En liten aning ledsamt att se. 

 

Resten av dagen har jag reducerat min lista med ytterligare två saker, och även lagt till två nya. Gått med mina gamla hundar och sonen M, snön föll över oss även då.

 

En lugn och stillsam dag i mitt liv. Fler sådana kan behövas tack.. 

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Onsdag 10 april 08:30

"Snö, faller över slätten, drömmen fryser stilla i mitt kök."Sjunger Ted Ström.

En passande låt idag, när jag vaknar upp till ett vitt landskap igen. Jag skulle min vana trogen kunna säga blääh, fy fan och så vidare. Men inte idag. Stanken från åkrarna har legat kompakt över området i 4 dagar nu, och snön har gjort att den för tillfället är borta. Inget ont som inte har något gott med sig alltså.Morgonen har varit som vanligt med Becks. Jag hann nätt och jämnt svepa en mugg zoegas innan vi sen trampade runt därute på tomten, medan snön föll över oss.

 

Jag drömmer, röriga och jobbiga drömmar nu om nätterna. Och igår tog jag nog ut mig själv lite för mycket. Blev plötsligt väldigt trött och frusen, kände mig nästan sjuk. Mina vänner varnar mig, säger att jag ska ta det lugnt och inte köra på för hårt bara för att jag känner mig bättre. Det är nog sant..

 

 

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Tisdag 9 april 20:29

Fikade med en vän i förmiddags, promenad med vildhunden. Sen mot Kalmar. På väg dit och nästan framme, ringer bilfirman och säger att de inte hittat däcken till sonens bil, och jag har fått ett sms att min telefon inte går att hämta idag.

Hmm, vi åker ner till Kalmar ändå, äter på Max och shoppar lite annat istället.

 

Den här kameran är den absolut sämsta jag haft någonsin i en telefon, men jag försökte åtminstone..få till en bild på kvällens belöning, vin, efter en bra dag.

 


När vi kom hem från Kalmar fick sonen L både mig och sonen M att börja tvätta och städa bilarna på hans initiativ. Audin är numera återställd till ungefär samma skick som den var när jag köpte den. Och så har jag köpt den silverfärgade skodan av sonen L, och den ska jag ha till hundarna, framförallt Becks.

 

Ännu en värdelös bild. Från vänster min Audi, sonens Skoda, och så numera Beckys Skoda. Ha ha.. Med tonade rutor, vindavvisare, baslåda och en vinge som inte är monterad, än... ;)

 

Gått en kvällsrunda sen med sonen M och Becks, och ätit en enklare middag med sönerna. Nu är jag aningen trött faktiskt, och tycker att jag har rätt att få vara det. Dagen har varit bra, och jag är nöjd med mig själv. Jag har fått gjort en del, och har varit vid gott mod hela dagen.

 

 

 


Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Tisdag 9 april 08:31

God morgon!

 

Som bekant, för de som följt mig ett tag, är jag inte någon morgonmänniska (underdrift) och före två muggar zoegas, knappt talbar.

Ingen av mina hundar har någonsin varit morgonpigg, utan de har alla legat och sovit med alla tassarna i vädret och öppnat ett öga till hälften,  och betraktat mig skeptiskt,  då jag desperat försökt få ut dem tidigt på morgnarna innan jag åkt till jobbet.

 

 

Så har det varit fram till nu, då Becky plötsligt fått för sig att så fort jag kliver ur sängen på morgonen så ska hon ut. Till varje pris. Och även om jag vet att hon bara vill ut och leta efter möss, eller trampa runt på tomten och skälla på någon fågel, så kan jag ju inte ignorera att hon river på ytterdörren. Så efter att ha försökt muta henne med tuggben och annat, resignerar jag och går ut i pyjamasen, med håret på ända, gummistövlar och en mugg zoegas i handen. Där går vi sen runt varje morgon i säkert 15 minuter utan att hon gör annat än nosar efter möss och skäller på en och annan fågel.

Så även idag.

 

Bilden är från Gotlands djurfristad, jag och Albert 2015. Saknar....

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Måndag 8 april 18:06

Idag har jag varit på ett möte, jag har ätit lunch med en vän, och gått en promenad.

När jag kom hem stod valet från listan mellan att dammsuga huset eller byta däck på Audin. Det blev dammsugning av huset. Och sen ägnade jag någon timme åt att söka utbildning, och insåg att jag måste ha en massa intyg för det, så då tog det ytterligare tid att försöka kontakta de ställen jag jobbat på tidigare. Det gick åt en del mental energi där, men det känns bra ändå.

 

 

Tycker jag har gjort det bra idag, och är nöjd med mig själv. 

 

Mer bilder från Gotland, då jag fortfarande har den här värdelösa lånetelefonen. Jag har har kontaktat dem som tog emot den för service, och de ska skicka tillbaka den med vändande post, typ, så snart kan jag förhoppningsvis hämta den igen. Tyvärr ligger mobilnätet nere här fortfarande, och det är omöjligt att ringa.

 

Klockan tre inatt, sonen L kom ner för trappen på väg till badrummet. Becky drog igång ett avgrundsmorr där hon låg i mitt sovrum.

Sonen L,s röst hördes i mörkret: Käften Becks... och hunden tystnade direkt, och en liten svansviftning eller två kom från henne, och jag log för mig själv där jag låg vaken i mörkret. 

 

Idag har jag mått bra hela dagen. Inte ens den stora tröttheten har kommit över mig. Jag är  glad för varje sån stund eller dag..

 

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Måndag 8 april 08:18

God morgon!

En natt med bra sömn, och utanför mitt fönster lyser solen.

Bergshunden följer varje steg jag tar, och allt är som vanligt med andra ord.

 

Jerry som liten..

 

Idag har jag ett besök inbokat, och så ska jag träffa en vän och ta en promenad, så det är väl lika bra att börja med en dusch.. Har fortfarande kvar den positiva känslan från igår. Håller fast vid den.

Presentation


Tezz på Andromeda! En caninetrovert seglande crazydoglady.

De fyra hundarna & Liten Husse

   

Mardrömsseglatsen..

Överjordiskt Magiskt

Translate

S/Y ANDROMEDA

Elvström 42:a. Seglingsegenskaperna är enastående! 

 

Maila mig på

tezz.moreau@gmail.com

Besökstoppen

Utbytet.com

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

BLOGGTRAFIK.NU

Följ bloggen

Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Blogkeen
Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se