TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA

Senaste inläggen

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Söndag 10 dec 07:45

Tidig söndagmorgon!
Gick upp med Husse, fixade kaffe och smörgås och gjorde sällskap innan han åkte till jobbet.

En plus ute. Tände i kaminen, gav hundarna frukost och nu sitter jag här i halvmörkret, i värmen från elden, med den obligatoriska Zoegasmuggen och vaknar långsamt till liv.

Ska gå en promenad så fort det ljusnar. Igår var det essingeleden i skogen, med öländska mått mätt ;) inte mindre än två hundägare ute exakt samtidigt som jag, här i den pyttelilla skogen in the middle of nowhere.
Den ena vet jag vem det är, hon med den äckligt lydiga golden, den som måste vara lobotomerad (och ja jag är avundsjuk, vem skulle inte vara det på sån lydnad) men den andra var en som hade kört hit och parkerat på fotbollsplan, och jag hörde hunden skrikskälla som en tok i skogen, och jag var rädd hela tiden att de hade den lös och utan koll som så ofta tyvärr, för om Johnny hamnar i bråk kan det gå illa med hans rygg och höft.

Idag vill jag slippa det. Vill vara ensam i skogen..

#Essingeledenölandsskogarna
#Villvaraensam
#Oönskadehundmöten
#Tezzöland
#Lobotomeradhund
#Fyrahundarsliv

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Lördag 9 dec 22:57

Bakat glutenfritt matbröd, jobbat lite på tomten, gått två promenader med hundarna, städat, diskat och lagat mat.
Idag har jag varit uppe på min normala energinivå ;)

Kollat 5:e avsnittet ikväll om människorna på mars, och det blir bara mer och mer obegripligt, att någon vill dit, ju mer jag ser och får fakta om planeten.

Jag förstår att rymden lockar, universum har en närmast hypnotisk dragningskraft på mig, och ikväll när jag stuckit fötterna i foppatofflorna, och tagit på mig husses för stora mjukisjacka, och gått ut i det kompakta mörkret, under en gnistrande stjärnhimmel, för att slänga soporna, blev jag sedan ståendes ute på baksidan av huset, istället för att gå in.
Kvällen var kylig, jag sjönk ner på huk i dungen med träd, som har en öppning mot stjärnhimlen.

När det irriterande ljudet av en bil med basljudet dunkandes, på avstånd, och luftvärmepumpens väsande, plötsligt tystnade, blev allting annat utsuddat, det var bara jag och stjärnorna, den mörka natten och trädtopparna som spretade mot himlen, och jag blev sittandes i någon sorts meditativt vilsamt tillstånd, där allting runt omkring mig inte existerade längre.
En stjärna föll, luftvärmepumpen satte igång igen, och det vackra magiska ögonblicket löstes upp och försvann.

#Magiskastunder
#Magiskaögonblick
#Universumsdragningskraft
#Tezzochstjärnorna
#Ölandslivet
#Träddungenmothimlen

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Lördag 9 dec 12:25

Började dagen med Netflix och en ny miniserie vi börjat titta på, en sorts dramadokumentär om människor som åker till mars och försöker bygga upp en framtid där.

Obegripligt om än fascinerande, är vad jag tänker. En så ogästvänlig och karg plats som Mars. Det måste finnas bättre platser att upptäcka, med mer potential än den röda iskalla planeten.

Och ärligt, om den började befolkas med kolonier av människor, som här, hur länge skulle det dröja innan krig och större konflikter uppstod?
Svar: inte särskilt länge. Människan är en hopplös och många gånger grym och ondskefull varelse, en narcissistisk individ.
Klart de finns undantag, och massa fina människor också därute, men de onda, skulle lyckas nästla sig in på nästa planet också, och sen är det kört.

Man kan nästan tro att jag är grinig och bitter idag. Då jag borde vara överlycklig efter gårdagens positiva besked. Och det är jag också, lycklig alltså, och vi avslutade gårdagen med julbord i Kårehamn nere vid havet. Ett helt fantastiskt härligt ställe med bord dignande av fisk och skaldjur i mysig miljö, och glutenfri julmust från Norrbotten ;))
Jag är vanligtvis inget större fan av jul, julbord, julmat, men hit åker jag gärna igen.

Nej det som får mig att misströsta över världen och all dess ondska, är som vanligt helvetet på jorden som stavas Kina. Jag kan inte tänka mig en värre plats i hela världen att vara djur på. Och där måste bo otroligt många individer, fullkomligt utan empati och medkänsla om någonting, så ska man önska sin värsta fiende i världen något riktigt illa, så är det att födas som djur i denna hemska del av världen.
Jag kan tyvärr inte återge i ord, än mindre bilder, det senaste grymma sättet att tortera levande djur på innan de blir till mat, för jag har så många djurvänner som läser och mår så dåligt då, och det vill jag inte medverka till.

Annars har Husse och jag gått i skogen i de vackra omgivningarna, och nu ska jag fixa mat. Stekt portabello med pasta kryddad med diverse godsaker, lök vitlök chili, olivolja mm

#HelvetetKina
#Kinaärhelvetetpåjorden
#Vidrigakina
#Djurplågarlandet
#Tezzöland
#Kårehamn
#Kårehamnjulbord
#Livetpåön
#Flyttatillmars
#Bopåmars

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Fredag 8 dec 14:41

För tre dagar sedan gjorde jag mammografi, ni vet den där undersökningen där man klämmer ihop brösten till ett platt papper typ, i en slags röntgenmaskin.
När jag gick därifrån sa jag att: Då kommer svaret med posten om några veckor då?
Ja, eller dagar, säger sköterskan, och tillägger att det är vanligt att de kallar en extra gång för komplettering, så att jag vet det, för de vill vara extra noga.

Efter det var de kört, cancerpanikångesten slog till med full kraft, och det enda jag kunde tänka på var cancer, cancer, cancer från morgon till kväll.
Varför sa hon sådär? Såg de något på röntgen? Frågorna hopade sig i min hjärna.

Värst var förmiddagarna, innan posten kommit och jag eventuellt kunde få ett besked, eller inte. Så att skräcken kunde skjutas upp till morgondagen, då inga nyheter är goda nyheter.
Jag har försökt fokusera på annat, vara som vanligt, men den där ångesten, den är totalt förlamande, och allting gick i slowmotion som jag gjorde, och jag blev matt av rädslan och fick inte mycket gjort.

Så idag kom posten. Med bultande hjärta gick jag ut och hämtade den, slet upp kuvertet, och där stod att de kallar mig igen nästa vecka för komplettering.

Jag dog nästan där och då, av cancerskräck och utan ett ord räckte jag fram kallelsen till Mannen, och sen bröt jag ihop och grät floder.
Mannen försökte ringa sjukhuset för att ställa några frågor, men de hade ingen telefontid idag. Då bestämde han sig att vi skulle åka till sjukhuset NU och fråga.
Själv följde jag bara viljelöst med, satte mig i bilen och tänkte ännu mer på cancer och önskade att jag hade dött när jag fick bommen i huvudet, om det är så att jag har cancer nu.
Emellanåt rann tårarna igen, av ren rädsla.
Bilder från min mamma när hon insjuknade och sedan dog i hemska sviter av sin hjärntumör flimrade förbi, och jag tänkte återigen att jag hellre är död än går igenom något liknande.

Kommer fram till sjukhuset, går in, räcker fram kallelsen och säger halvt gråtande att jag måste få något besked, för jag har svår cancerfobi och får panikångest av detta brev.

Den vänliga och snälla sköterskan som jag träffade sist tog lugnt emot mig, väldigt förstående och psykologisk. Lyssnade på mitt snörvlande skräckslagna jag och tog en ny bild, sedan skickade hon den till läkaren och ringde dit, och kom tillbaka till mig med ett lugnande besked. Ingen cancer.

Jag kan inte tacka nog, deras omtänksamma bemötande, och fina agerande. Det kändes som jag fick all förståelse i världen, och nästa gång ska jag säga till innan, så kan jag få besked samma dag istället, eftersom jag har sån cancerfobi.

Nu är jag hemma, helt mentalt utmattad men glad. Och enormt glad att jag har en sån fantastisk man vid min sida, som kliver in och styr upp och kräver besked NU, inte om en vecka, när han ser hur dåligt jag mår.


#Cancerskräck
#Cancerfobi
#Tezzstorarädsla
#Cancer
#Mammografi
#Panikångest
#Kalmarmammografi

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Fredag 8 dec 10:42

God morgon från Ölandshuset med alla hundarna!

Alla tre rumänerna hämtade mina tändpinnar, sen låg de och tuggade på dem, samtidigt.

Ibland tror jag att de "pratar" ihop sig ;) och försöker driva lite med mig.

Eller så anser de att maten är undermålig i det här huset, och enda möjligheten till mättnad, är att äta upp veden.
Något är det, och de är bara för söta där de ligger tillsammans och kollektivt biter sönder mina tändpinnar. ;)

Idag är det sol och plusgrader, igen, och Husse är ledig så nu ska vi ut på tomten och jobba lite.
Johnny? Han äter inte tändpinnar, han är ute och njuter av det fina vädret och sitt sköna hundliv.

#Tezzrumäner
#Tändpinnar
#Fyrahundar
#Ölandshuset
#Livetpåön
#Fyrahundar
#Gatuhundar

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Torsdag 7 dec 23:25

Långnos och jag gick 4km-spåret idag, själva, och utan att jag gick vilse.
Jag hade i och för sig, tagit med mat och förnödenheter för tre dygn och laddat mobilen full, bara uti fall att..
Ha ha ;) Nej då, så illa är det inte. Än..

Skön promenad, genom våtmarker och hagar. Tur jag tog på mig gummistövlarna. Synd bara att det var hål i den högra upptäckte jag, så det blev lite besvärligt ändå genom alla stora pölar, samt mindre sjöar.

Husse kom hem från jobbet, vi åt lite middag och stora sonens dator som vi beställt åt honom som en present, kom idag, trots att det var postmord som levererade den.
Sen kollade vi klart på Narcos säsong tre, och började se på Ascension, om människor på ett rymdskepp under 100 år. Har bara sett första avsnittet, men det verkar lovande.

Här har verkligen inte hänt just någonting idag så, finns inte mycket att skriva om, mest jadi jadi ;) men man vet aldrig, plötsligt händer det och cirkus Tezz återuppstår igen, och då kan vad som helst hända ;)
God natt!

#Ascension
#Cirkustezz
#Ölandsliv
#4kmmedjerry
#LångnosochTezz
#Rymdskepp

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Torsdag 7 dec 13:30

Idag har jag haft besök av en man från Nomor, typ som Anticimex..
Han har gått igenom huset och satt ut fällor, och gift.
Ja jag är egentligen väldigt mycket emot gift och dödande överhuvudtaget, men när stora råttor invaderar mitt hus, och krafsar gångar i väggarna och låter så de inte går att sova på nedervåningen, då har jag fått nog.

Sen att grävandet på tomten tar en evinnerlig tid pga alla maskarna i jorden, jag kan ju inte riskera att hugga sönder dem med spaden, det är en annan sak. Och de är överallt, jorden på tomten är full av dem, feta, stora daggmaskar, en våt dröm för den som gillar mask. Själv vet jag inte om jag gillar dem så värst, men jag vill inte skada dem. De gör ju inte mig något, där de krälar omkring i jorden.

Som sagt, tio grader varmt ute, och sommararbets-outfiten åker på.
Så jäkla skönt att kunna vara ute på tomten och jobba i tunna kläder igen. I love december så här långt.

"Du lägger verkligen inga pengar på kläder och smink" säger Husse ofta. Och jag skrattar, Näe vem skulle jag sminka och klä upp mig för, ensam här hemma om dagarna. Mössen kanske? Hundarna? Grannarna (som jag gör mitt bästa för att undvika,)he he, inte för att det är något fel på dem, men för att jag är en enstöring, för de mesta ;)

Nu ska Långnos få gå en liten sväng innan jag jobbar vidare.

#Sommaroutfit
#Tezzmodehaha
#Nomor
#Bliavmedråttor
#Husetpåöland
#EnstöringenAv TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Torsdag 7 dec 09:25

God morgon!
Idag har vi ett jämnt fallande regn utanför fönstret, och inte mindre än tio plusgrader.

Husse skickade nyss en bild till mig, och skrev att idag har vi sommar ;)

Känns inte så sommarlikt, där jag sitter framför kaminen med min Zoegasmugg och tittar ut på regnet.

Idag kommer de och ska hjälpa oss bli kvitt rått/musinvasionen i huset. Det bästa hade säkert varit att skaffa en katt eller två, och jag hade så gärna gjort det, och tagit från något katthem som räddar utsatta varelser.
Men, det finns ett stort men, och det är åtminstone tre av hundarna. Jerry är jag helt säker på kommer att fungera med katt, men inte de andra. Jag kan definitivt se hela cirkusen framför mig, skällande hundar, mattor som flyger omkring, möbler som välter,sömnlösa nätter, och vansinniga dagar.. Ingen kommer ha tid att ens tänka på mössen/råttorna, utan de kommer sitta där och skratta åt hela cirkusen och sen fortsätta tugga sönder huset. Och vem vill ta risken, att skrämma livet ur en katt och tänk om den springer ut i skogen och aldrig mer vänder åter till huset med de fyra hundarna.?!?

Nej, drömmen om en katt, eller två, får förbli, just en dröm, tills antingen hundflocken minskat, eller någon kan presentera en bra och välfungerande idé, om hur man får ihop det med fyra "tokiga" hundar.

#Kattdrömmar
#Drömmenomenkatt
#Tezzkattlängtan
#Kattlängtan
#Kattochhund
#Ölandslivet
#Sommaridagpåöland

Presentation


Tezz på Andromeda! En caninetrovert seglande crazydoglady.

De fyra hundarna & Liten Husse

   

Mardrömsseglatsen..

Överjordiskt Magiskt

Translate

S/Y ANDROMEDA

Elvström 42:a. Seglingsegenskaperna är enastående! 

 

Maila mig på

tezz.moreau@gmail.com

Besökstoppen

Utbytet.com

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

BLOGGTRAFIK.NU

Följ bloggen

Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Blogkeen
Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se