TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA

Senaste inläggen

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Söndag 26 aug 20:09

En lång och lite seg innesittardag med frustrerad Becky.
Hon är extremt sällskapssjuk och kelig, hon söker min uppmärksamhet hela tiden, och går tätt efter mig vad jag än gör, och vill absolut bli klappad också. Jag kan inte lämna henne ännu, och om jag försöker smita ut bara lite snabbt genom ytterdörren för att hämta något, är hon så snabbt efter att man nästan klämmer huvudet i dörren på henne.

Emellanåt sover hon hur avslappnat och gott som helst, men så vaknar hon och börjar fara runt i huset, rastlöst, riva ner kuddarna ur soffan, hämta vedträna från korgen vid kaminen, hämta en roller från badrummet, hoppa upp i sonens säng, riva ner sängkläderna på golvet, titta ut genom fönstret, skälla hysteriskt på en ekorre, lägga sig tillrätta någonstans, sucka ljudligt. Sova en stund igen, sen återuppta samma procedur.

Vi har gått en liten promenad i skogen bakom fotbollsplan idag. Hon var vild, pigg och extremt glad. Ville så gärna fram till en joggare vi mötte, och hälsa, att hon nästan skrämde livet ur honom.
Efteråt var hon mer halt igen då hon hade legat och vilat ett tag, men veterinären sa att det är viktigt att hon kommer igång med att röra på sig, kortare sträckor i början, som sen långsamt utökas.

Har fått gjort bort lite pappersarbete idag, och även mätt upp och räknat ut hur mycket stängsel och stolpar som behövs till nya hagen.

Segt! Vill ut och röra på mig, men får snällt anpassa mig. Har dammsugit lite hundhår och plockat i köket i alla fall.

#Segdag
#Sittainne
#Sittainnemedhunden
#Byggahage
#Tezzfemhundar
#Beckyherdehund
#Mouintaindog
#Bergshund
#Kaukasisk

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Söndag 26 aug 11:38

Natten har varit lugn, och vi vaknade till 15 kyliga grader ute och sol.

Becky är lite lätt rastlös, och jag ska ta ut henne om en stund i koppel på en kortare promenad.

Hon tycks må mycket bättre nu, är faktiskt en helt annan känsla hon förmedlar.

Och så Facebook då. Skrev ett inlägg där igår om hur trött jag var på grannen i skogen som ständigt väsnas och igår sågade han motorsåg från morgon till åtta på kvällen. Konstant oväsen.
(Byggahusgrannen var för ovanlighetens skull tyst)
Då kommenterade Erik me två bilder, en på hans stora pilbåge och en på ett bälte med lite granater och annat smått och gott. Allting alltid med glimten i ögat och på skoj.
Då har någon lättkränkt jävel anmält detta så fejjan har gått in och plockat bort bilderna.

Men please! Ta bort dej själv från min sida och sen prova att "Get a life!"


Facebook är ett jävla skitforum egentligen, som låter blodiga hemska videos där både djur och människor torteras till döds ligga kvar, medan de tar bort en bild på en kvinna som ammar eller som i det här fallet en pilbåge.
Ja varför stänger jag inte ner skiten då? Har tänkt det många gånger, men svaret är att det är ett lättsamt sätt att ha kontakt med människor på, för en introvert som jag. Och jag har flera rescueorganisationer som jag vill ha kontakt med, väldigt enkelt via fejjan
Men det börjar faktiskt likna lite Nordkorea här nu med censur och annan övervakning.

#Nordkoreakänsla
#Fejjancensurerade
#Förbjudetmedbildpåpilbåge
#Censurfscebook
#Tezzhundar

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Lördag 25 aug 20:18

Jag är helt slut ;)
Upp i trappan.

Sen ner igen.

Jag blev tvungen lämna henne ett kort tag. Var tvungen barrikadera köksbordet, annars kan hon hoppa upp där och så skada opererade knäet igen.

Aktiverade henne lite.

Hoppa upp i sängen, busa runt, nästan ramla ner på golvet bakom sängen.

Riva på ytterdörren. Gå ut med henne i koppel. In igen. Sen följer hon mig i hasorna, och har gjort hela dagen. Hon är så söt och vill vara nära och bli klappad hela tiden.

Nu har hon äntligen lagt sig en stund, och jag har en limpa glutenfritt i ugnen, och kollar en serie på Netflix.

#Beckan
#Bergshund
#Artroskopihund
#Tezzhundar

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Lördag 25 aug 14:42

Idag mår Becky bra! Faktiskt alldeles utmärkt. Det är bara det att hon inte har en aning om att hennes knäled kommer ta sex månader att läka, utan hon far runt som en vildhund inne, och är gladare än jag någonsin sett henne.

Hämta petflaskan, upp i trappan. Ner och så upp i soffan, rulla runt vild av glädje, och jag tvingades hejda henne flera gånger från att braka i golvet.

Hon går ju på smärtstillande, och antagligen har hon redan nu betydligt mindre ont bara av operationen som åtgärdade alla fel, så hon känner sig nog som en helt ny oövervinnerlig hund.
Jag gläds med henne, men springer efter henne och försöker dämpa hennes vilda framfart.
Ute söker hon tröst hos Lilly genom staketet. Jag riktigt ser hennes längtan, kanske är Lilly en mammahund åt henne. Men som det ör nu, är Becky dömd till att vara själv på sin sida ett bra tag.

Jag har skickat efter tuggben med sonen som ska till Ica. Hoppas de kan roa henne en kvart åtminstone så jag kan ta en löparrunda och även mäta upp hennes nya inhägnad, hur mycket staket det kommer gå åt.

#CirkusBecky
#Nyinhägnad
#Vildhundenpåöland
#Ölandsvildhund
#Knäopereradhund

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Lördag 25 aug 07:49

God morgon!
Idag börjar jag dagen med en mugg Zoegas i sängen.
Vaknar tidigt som alltid, då jag druckit mer än ett litet glas vin.

Inte så att jag blev full, absolut inte då jag hade Becky och hålla koll på.
Men vi var ju sedan länge tillbaks bjudna på 50-årsfest, till ett par (av få som vi känner här,) som är jättetrevliga och roliga, så jag ville gärna kunna gå dit en stund, trots min opererade hund.

Kvällen var trevlig, och jag drack lite vin, människor hälsade på Becky som var glad, och allt var lugnt tills vi skulle åka hem, då slet hon bort både bandage och omläggningen på såret.
Provade då att ha tratt på henne när vi kom hem, men Becky liksom Lilly tillhör den modell av hund som får fullkomlig panikångest av tratten, och antingen tar full fart och rusar in i grejer för att försöka bli av med den, och om inte de lyckas, istället står paralyserad och tokflåsar med svansen mellan benen.

Jag tycker inte något av det känns okej alls överhuvudtaget att göra så. Så jag tog med henne upp på övervåningen istället i mitt sovrum, utan tratt.
De andra hundarna blev lite förvirrade av denna rockad och trampade missnöjt runt och gnällde där nere, och tre på natten var det dags igen, denna gång skulle Lilly ut..

Sen har jag sovit lite halvdant, Becky ligger i soffan i allrummet, och jag vaknade tidigt och övriga huset sover.
Är inbjudna på kräftskiva ikväll också, men jag känner att för min del funkar det inte en kväll till med Becky nyopererad. Nu måste jag verkligen passa henne då hon fått bort bandaget. Jag provade att lägga om ett nytt, men det hasade bara ner direkt..

Sonen tycker att jag daltar med henne som inte satte på tratten, men för min del är jag övertygad om att man inte läker, varken särskilt bra eller fort om man är jättestressad hela tiden. Lilly kunde jag inte heller ha tratt på, hon höll mig vaken en hel natt och hennes stress bara eskalerade, hon sov inte en sekund, hon låg inte ens, bara satt och flåsade och skakade. Sen gav jag upp tratten och knöt en stor T-shirt runt hennes opererade mage istället. Och vaktade henne några dagar.

Nu är de dags för andra muggen Zoegas.

#Opereradhund
#femtiårsfest
#Tezzherdehund
#Cirkustezz
#Sletbortomläggning
#Hundutantratt
#Panikångestavtratt

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Fredag 24 aug 07:34

God morgon!
Har sovit den utmattades sömn, samtidigt som jag haft ett öga öppet och koll på Beckan att hon inte tuggade på det opererade benet och bandaget.
När Beckan kommit till ro och faktiskt sov den utmattades sömn även hon, började Johnny skälla på övervåningen och ville ut klockan två på natten.
Han har börjat göra så allt oftare på sistone, undrar om han har svårt att hålla sig eller är dement och glömmer att han nästan nyss varit ute?

Jag fångade Beckan på bild mitt i en gäspning ;) Hon ser arg ut, men det är hon inte. Hon ligger i soffan och tvättar alla delar av sig själv som jag tillåter. Ler!
Och jag sitter med Zoegasmuggen och försöker bli av med den hemska värken i nacken och axlarna som strålar upp i huvudet och ger mig även huvudvärk.
Inser vid vissa tillfällen, att jag är mer trasig i rygg och nacke än jag vanligtvis tänker så mycket på.

Fick se ytterligare några videos från när Becky var liten i Rumänien och hägnet där de tog hand om henne. Ska se om jag kan dela de sen. Men där fanns inga skador att se på henne, och hon hade ett helt normalt rörelsemönster så då är det i de förra hemmet alla skador uppstått. Både tå och knä. Ledsamt, och vad hon fått lida. Inte undra på att hon varit grinig ibland, med all rätt. Jag tycker hon varit fantastiskt snäll ändå med tanke på skadorna och smärtorna hon levt med.

Becky som liten.

Becky hos vet i Rumänien.

Becky i det förra hemmet, instängd och ensam i köket ;((

#Vanvårdavhund
#Merdödänlevande
#Tezzstöknatt
#Nattpinkanderottweiler
#Knäopereradhund
#Herdehund
#Beckysomvalp
#Beckyirumänien

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Torsdag 23 aug 20:44

Efter en dryg timme fick jag beskedet att operationen gått bra.. men..
Det var mycket värre än förväntat.
Korsbandet var söndertrasat och av till 50% dessutom fastklämt i knäskålen. Pålagringar som var rejäla, och de tog bort massor, och under alla pålagringar fanns nästa överraskning, ett stort hål efter tidigare skada som kroppen försökt läka men misslyckats med.
Jag fick allt väldigt bra förklarat för mig, och fick se en film från operation inuti leden.

Istället för några veckors återhämtning, blir de istället sex månader, med koppelpromenader, inget hopp bus och lek. Stillhet och vila.Efter tre månader återbesök.

Vi fick hjälpas åt att dra, bära släpa ut henne till bilen. Hon skrek hela vägen och vägrade stå på benet.
Här är hon i bilen och ser ut som när hon kom till mig i januari. Ledsen och rädd.

Vägen hem gick bra, Becky sov och tittade bara upp emellanåt.

Hemma sen var det svårt att komma ur bilen, och hon skrek hjärtskärande och sjönk ihop i en ledsen hög på gräsmattan.
Där blev vi sittandes någon timme, och sonen kom med mat och vatten.

Hon sökte tröst och stöd hos mig ideligen, la sitt huvud mot min mage och lutade sig mot mig, gnällde och rev med tassen.
Så småningom fick jag in henne, och hon kom till ro på golvet tätt intill mig, men då jag lämnade rummet en kort stund, skrek hon och hoppade runt på tre ben.

Nu har jag lyckats få i henne både penicillin och smärtstillande. Hon har kommit till ro under köksbordet.

Själv är jag helt slut efter 60 mil bakom ratten, varav min trasiga rygg började värka som vanligt efter ca 20 mil och sen har jag haft konstant smärta hela dagen, även nu. Men tänker att det är inget mot det Becky haft länge länge i knäet. För detta har inte uppkommit nu..

Jag måste bygga en ny minihage åt henne. Där hon kan vara ute hela dagarna utan att springa eller hoppa. Ska bygga den på baksidan av huset där de är som lugnast.

#Beckyssmärta
#Trasigtknä
#Trasigtkorsband
#Beckyskrek
#Tezzryggsmärtor
#60milbakomratten
#Artroclinic

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Torsdag 23 aug 09:41

Det gick över förväntan bra allting. Kanske för att jag hade förväntat mig det värsta.
Jag tog andra muggen kaffe i bilen, och då kom Becky och gjorde mig sällskap, så då stängde jag bara dörren och så åkte vi.

Sen sov hon gott med huvudet på en av kuddarna som hon inte bitit sönder, hela vägen till Söderköping.

Vi var nästan en timme tidiga, men fick komma in direkt. Mycket proffsigt och trevligt bemötande.
Nu ligger hon på operationsbordet, då man fann en knäskada på ena benet.
Efteråt ska vi gå igenom operation och jag får se bilder från kameran de ser in i leden med.

Så just nu sitter jag i bilen och tar en kaffe och de ringer när hon är klar.

#Beckyopereras
#Knäskadahund
#Artroclinic
#Tezzsöderköping

Presentation


Tezz på Andromeda! En caninetrovert seglande crazydoglady.

De fyra hundarna & Liten Husse

   

Mardrömsseglatsen..

Överjordiskt Magiskt

Translate

S/Y ANDROMEDA

Elvström 42:a. Seglingsegenskaperna är enastående! 

 

Maila mig på

tezz.moreau@gmail.com

Besökstoppen

Utbytet.com

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018
>>>

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

BLOGGTRAFIK.NU

Följ bloggen

Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Blogkeen
Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se