TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA

Direktlänk till inlägg 13 januari 2018

Hundalkoholist

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Lördag 13 jan 19:26

Ibland undrar jag vad jag håller på med.. Jag kan fan inte vara riktigt klok, jag är någon sorts hundalkoholist, totalt beroende av att ständigt utöka flocken, och gärna med lite svårare hundar, traumatiserade, felhanterade och oönskade hundar. Gatuhundar.

Becky är underbar, hon kommer så småningom, med mycket tålamod och arbete, att bli den perfekta hunden.
Hon är en herdehundskorsning, med all den lyhördheten, intelligensen och skärpan de har. Men hon är också en hund som farit illa sina första månader här i Sverige..

Men just nu är hon rätt så stökig faktiskt. Det ha eskalerat sen igår, och jag antar att hon känner sig lite mera hemtam nu, och vågar börja testa gränserna.

Idag när jag var ute på tomten och fixade med slangen för att tömma ur fördelningsbrunnen i tanken vi fått hitkörd, satte hon igång med att hoppa på mig och bita hårt i armar, slita i kläderna, morra, skälla, och då jag sa åt henne på skarpen som jag gjort tidigare och hon backat, blev hon bara ännu mer triggad. Hon studsade undan mig, tog ny sats och hoppade upp och bet tag.
Det gick inte att korrigera henne, hon blev bara mer och mer vansinnig. Det slutade med att jag hämtade en lina och kopplade på hennes sele, sen trampade jag på den så hon inte kom nån vart innan hon lugnat sig.
Alltså hennes stressnivå går i taket för ingenting. Hon kan gå från noll till hundra på en halv sekund.
Idag har grannens lilla hund på typ 3 kg rymt hit två gånger och sprungit utmed staketet, och tur för mig att jag haft Becky på ena sidan och Jerry på den andra.
Hon är ju vänligt inställd till den lilla hunden, men hon går i taket, hon blir helt extremt stressad, skriker, skäller hoppar runt som en tok.

Jerry smittades lite av henne och glömde nog bort att det var ett staket emellan, för han tog sats, hoppade och flög med ett brak in i staketet så han gjorde en bakåtvolt och snopen landade på rygg på backen.

Jag insåg omedelbart att om han kom in till Becky, och hon befinner sig i det där stresstillståndet, skulle hundarna slåss.
Eftersom grannen inte fick tag i hunden på en gång så tog jag Becky i selen och skulle ta in henne. Hon var helt tokig, sprattlade skrek snodde runt och skulle ta sig loss till varje pris.

Sen har hon fortsatt jaga upp sig även inomhus, sökt kontakt med mig, men varje gång har det gått över till att hon bits hårt, och jag gjorde likadant som ute. Satte ett koppel på henne till hon lugnat sig.
Nu sover hon vid mina fötter, fullkomligt avslappnad.
Men innan dess har hon och Jerry tuggat och pussat på varandra genom grinden, så småningom övergick det till att Becky jagade upp sig och all den där stökiga energin gick i taket, hon började hoppa på grinden och skälla, vilket Jerry tycker är oförskämt så han fräste åt henne, och jag delade på dem.

Här lyckades jag lugna henne och massera henne lite, det tyckte hon om och det gjorde henne lugn.
Jag kan inte låta bli att tänka, att det kanske hade varit bättre om hon kommit till någon som inte har en massa hundar, med tanke på hur hon stressar upp sig och hennes negativa energi. Och att hon då hade fått gå fritt i huset., inte vara begränsad som nu, i vissa delar av huset, nu får hon följa med där jag är så jag har koll på henne.

Och hela detta inlägg är skrivet med humor, självironi och en outsinlig kärlek till hundar!
Ni ska få se att jag får ordning på Becky också. Och jag har aldrig förväntat mig att det ska gå komplikationsfritt och enkelt. Men alltid skönt att sätta ord på tankarna.
Jag måste jobba på att få ner hennes stressnivå. Vet inte riktigt hur. Långa promenader är väl bra, massage, och kanske något nosarbete..

Hur cool som helst nu..

#Hundalkoholist
#Hundberoende
#Tezzhundar
#Problemhundar
#Gatuhundar
#Defemhundarna
#Tezzstrays

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Tisdag 24 april 22:53


Becky har haft en bra dag idag. En lugn dag, utan stress. Det kan bero på att det regnat till och från, varit kallt ute idag, och då är det inte samma spring här utanför. Får hoppas på en regnig och iskall öländsk sommar då, om vi inte får sålt huse...

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Tisdag 24 april 21:07


Besök hos arbetsterapeut resulterade i ett nytt träningsprogram(utöver måla, spackla och slipa ha ha) Jag har ganska rejält nedsatt styrka i handen, men det är tydligen helt normalt efter operationen och upp emot ett halvår. Målade lite i hallen nä...

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Tisdag 24 april 10:46

Nu är inköp klara, och papper lämnade till mäklare. Nu är det bara jag och min favoritttöja ;) som ska besöka arbetsterapeuten. Idag stekte jag bacon åt den bortskämda bergshunden, för att få in henne i bilen. Som den vegetarian jag är, skulle j...

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Tisdag 24 april 08:38

God morgon! När Husse kom hem efter nattjobbet, gick jag upp och släppte ut hundarna. Nu ligger han och sover ett tag, och jag ska till Borgholm en sväng. Becky kopplar av utomhus. Lugn än så länge. Jag håller andan ;) Gamlingarna är inne med mi...

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Måndag 23 april 22:03

Och lugnet sänkte sig så småningom över huset och Becky igen. Hon var ganska uppjagad ett tag, men till slut lyckades jag faktiskt lugna henne genom att klia henne på bringan, och hon satt stilla utan att försöka bitas på sitt valpiga sätt efter hän...

Presentation


Tezz på Andromeda! En caninetrovert seglande crazydoglady.

De fyra hundarna & Liten Husse

   

Mardrömsseglatsen..

Överjordiskt Magiskt

Translate

S/Y ANDROMEDA

Elvström 42:a. Seglingsegenskaperna är enastående! 

 

Maila mig på

tezz.moreau@gmail.com

Besökstoppen

Utbytet.com

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

BLOGGTRAFIK.NU

Följ bloggen

Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Blogkeen
Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se