TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA

Alla inlägg under juli 2017

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - 19 juli 2017 23:45

Mannen ska upp tidigt, redan halv fem imorgon, så jag åkte ner till

 båten, och sover här inatt.

Här är tyst och lugnt, som balsam för själen. Hoppas det förblir så resten av kvällen och natten. Och Lilly & Jerry, som skäller som galningar i huset, blir med ens alldeles tysta och lugna när vi kommer ombord.

Jag funderar på att flytta båten till ett annat ställe. Ett lugnt ställe även på dagen, där det inte finns plats för många båtar, och inte är det särskilt välbesökt på landbacken heller.
Och så är jag på båten där med hundarna, i tio dagar till husse jobbat klart.

Det måste till en förändring nu, med mera lugn och tystnad, en plats där jag kan slappna av, annars drabbas min hjärna av total härdsmälta.

Ikväll när husse kom hem bröt jag ihop och grät som ett barn. Jag är så trött på det här dysfunktionella boendet, som krockar hela tiden med mina svårigheter och enorma behov av lugn, tystnad och distans till andra människor och deras liv.

Jag har säkerligen någon diagnos inom autism/Asperger, och antagligen även någon skada som aldrig försvinner sen olyckan då jag blir så fort mentalt uttröttad av för mycket intryck. Jag är medveten om att det är något som inte stämmer, men det gör inte de hela lättare..

#Autism
#Asperger
#Skallskada
#Svårigheter
#Uttröttadhjärna
#förmycketintryck
#TezzsvårigheterAv TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - 19 juli 2017 19:13

Antingen blev jag utsatt för ett oseriöst(fusk?) försök med bud, vad gäller huset. Eller så kom det faktiskt in någon, som en blixt från klar himmel, villig att drämma till med ett rejält bud på 175000kr över, på ett renoveringsobjekt som ingen velat ha hittils.

 

Nåväl, hur som helst blev jag dragen vid näsan, överrasskad på ett tråkigt sätt, och står här med min besvikelse.

 

Jodå, jag är fullt medveten om att jag tar saken ganska hårt. Men det finns många bra anledningar. Jag kan göra en hel lista.

 

1. I över ett år har jag väntat på att bli av med lån och bli godkänd av banken för att få bolån. Vi bodde bra på båten, men det var jäkligt svårt att få ha den någonstans när jag sa att jag bodde på den. Då belv man betraktad som ett husvagnsläger ungefär.

 

2. Ända sen vi flyttade in i den här lilla bostaden i höstas, på 1 rum och kök med sovalkov, och lyhört så man hör grannen fisa utan att ens anstränga sig, så har vi sett det som en absolut nödlösning och endast tillfälligt..

 

3. Även om vi har helt underbara och trevliga hyresvärdar, så kan jag ärligt säga att just att det är så extremt lyhört, har gjort att jag inte trivs, och det är en underdrift, för det håller på att driva mig till vansinne ganska ofta, eftersom jag är ljudöverkänslig.

 

4. Vår granne på nedervåningen, som inte är hyresvärdarna, har två hundar, och ett antal gånger om dagen(och även på natten ibland) släpper hen ut dem så de står och skäller utanför fönstret, vilket får mina hundar att gå bananas, skälla ännu värre tillbaka, varav hennes hundar svarar, och så är cirkusen igång och det går runt runt.. 

 

5. Just nu har det varit lugnt ett tag faktiskt, men annars har hundgrannen även härjat som mest i sin bostad varje kväll mellan 23-02.. Vilket är jäkligt jobbigt då det är LYHÖRT som fn....

 

6. Min fristad har fram till nu varit båten. Men just nu och några veckor framöver är det ingen fristad där, även om nätterna kanske är tysta för de mesta.

 

 

 

Så ja, att säga att jag längtar desperat efter att komma härifrån, är en ren och skär underdrift.

 

Så när jag hade fått det tråkiga beskedet idag, släppte grannen ut hundarna, och det sedvanliga oväsendet satte igång. Javisst de är ouppfostrade, och inte vana att bo så här, och det är ju därför jag desperat letar efter en annan lösning. 

Sen stod grannens hundar mest hela förmiddagen och skällde utanför fönstret, och jag blev bara mer och mer grinig och trött på att försöka få tyst på dem.

Samtidigt kom ett mail på en annons, att en kvinna hade ett hus i hemse till salu nu. Först blev jag glad, men efter bara en stund insåg jag att det var något skumt, och ännu ett försök att lura mig, eller så var personen lite bakom. Hon vägrade säga var det låg någonstans, eftersom hon sa att hon inte kände mig, men berättade allt annat om det och erbjöd sig att skicka upp en nyckel så jag kunde få se det.

Tack... där och då tog den konversationen slut. 

 

Ja ja, imorgon är en ny dag.. med nya problem, ha ha...

 

#surtezz

#grinigtezz

#badbadday

#desperattezz

#surkärring

#intetezzdag

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - 19 juli 2017 12:15

Jag KAN ha fel. Snälla säg att jag har fel, för jag tycker verkligen inte om när människor försöker lura mig... och just här, just nu kan jag inte sudda ut den känslan.

 

Vi la bud på ett hus, under utgångspriset, och i 14 dagar har ingen annan varit intresserad av huset, och nu i veckan skulle det bli ett avslut trots att säljaren egentligen inte var nöjd utan ville ha allra helst ha utgångspriset.. Vi pratade med mäklaren igår, som sa att det varit fler och kollat på huset, men de tyckte också att  det var för mycket jobb. Så idag kommer plötsligt nytt bud, exakt på beloppet de ville ha som utgångspris, och 175000 kronor ÖVER vårat bud. Bara sådär, pang på, höjer man direkt till utgångspriset och inte ens stegvis!??? 

 

Jaaa, det är möjligt att man kan göra så, för att man så gärna vill ha huset, men i mina ögon och även min brors och min mans, luktar det fusk lång väg. Min bror har gått på så många visningar i stockholm innan de äntligen fick sitt hus, och aldrig någonsin har det hänt att någon höjt ett bud med 175000kr  på ett renoveringsobjekt, utan det brukar vara 10-25 kanske 50 tusen per bud.

 

Vi har tackat nej till vidare budgivning, men meddelat att OM de mot förmodan inte skulle bli affär med den nya budgivaren, så är vi nu villiga att köpa huset för 50000kronor mindre än vårt förra bud.

 

#LuktarFUSK

#höjtbud175000

#Försökluramig

#Lurad

#argTezz

#kännssomfusk

#köpahus

 

 

 

 

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - 19 juli 2017 08:55

God morgon!
Natten i huset har varit helt okej faktiskt..Vaknar långsamt till här ute på gräsmattan, med Zoegas, till en ny fantastisk dag.

Idag är jag ensam dessutom. Det var inte igår, och det är bara passa på att njuta, snart är de full fart här i huset igen, då Liten Husse kommer, vuxensonen är tillbaka och O Store Husse blir ledig igen. Och jag älskar det livet och att vara omgiven av dem också.

Tills dess, njuter jag, och hämtar en mugg Zoegas till, och funderar på en underlig dröm jag hade inatt. Jag var väldigt arg på en kvinna i den drömmen, och höll inte tillbaka min vrede utan attackerade henne väldigt elakt verbalt, men även fysiskt. Mycket skruvad dröm, då jag vanligtvis är en väldigt snäll och fredlig person, med långt till våld och rena elakheter, så länge ingen utgör något hot mot barnen eller hundarna. Då kan jag bli livsfarlig, och som Husse säger de gånger det hänt: "Ibland när du blir arg, blir jag nästan rädd för dej.. "

#RäddförTezz
#Tezzvrede
#Kaffeisolen
#Livetgotland
#StrangedreamAv TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - 18 juli 2017 23:26

Efter att ha lömnat stora sonen vid färjan i Visby, tog vi en lunch på Krusmyntagården, igen.

 

Riktigt god halloumiburgare, med glutenfritt bröd, underbara pommes, och coleslaw..

 

Annars har det inte hänt mycket. Väntar fortfarande på besked om huset, så vi vet om vi ska släppa det och gå vidare, eller inte. Den här veckan är det sagt, och jäklar vad långsamt tiden sniglar sig fram, när man går och väntar på något. Tror det är svårt för de som inte känner mig, att inse hur oerhört mycket jag längtar efter en egen fristad, en egen trädgård, och att få renovera och göra iordning ett eget hem igen. En gång för länge sedan, var jag ägare till ett nybyggt fint hus, men det har runnit mycket vatten under broarna sen dess.

  '

Ikväll gick vi 6 km i skogen med hundarna, som vanligt då. Kom på mig själv med att än en gång längta efter mörkret om kvällarna igen, härliga mörka augustikvällar. När jag sa det till Husse, sa han att han önskade exakt samma sak. 

Inte kylan, men mörkret..

Om det inte blir husköp just nu, så kastar vi loss den 29 juli ungefär, och det är ju inte så långt borta, så det har jag börjat räkna ner till också.

 

#mörkerlängtan

#augustikvällar

#tezzmörkerlängtan

#väntanpåhus

 

#egenfristad

 

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - 18 juli 2017 08:54

Sovit gott, men de sista två nätterna har det tagit tid innan jag somnat, vilket jag inte är van vid.. Har alltid bara lagt huvudet på kudden, för att två minuter senare, sova gott.
Antar att jag är utvilad fullkomligt, och egentligen inte så trött när jag lägger mig. Kan nog bli så efter en längre ledighet.

Värre var att Zoegas var slut i båten, och jag var tvungen att klä på mig, ta ut hundarna, lägga ut landgången och sen gå till bilen och köra till huset, FÖRE Zoegas..
Ha ha, det var hårt, men nu sitter jag på verandan med min högt skattade mugg.. ;))

#läsmedironiochhumor
#Tezzochhenneskaffe
#Zoegasberoende
#Attbopågotland
#Livetpåön
#Zoegasdesperationen

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - 17 juli 2017 23:53

Det är lika fascinerande varje gång. När man kommer ner till hamnen vid halvtolv-tolvtiden på kvällen/natten, och så är det alldeles stilla, inte ett ljud hörs, inte en människa är ute. Ingenstans rör sig något, till och med vattnet, som tidigare var upprört, är alldeles platt. Och ändå ligger det en del gästande båtar i hamnen, och kontrasten till dagen, är enorm.

Väldigt trevligt, och avkopplande.

Imorgon åker stora sonen till fastlandet en vecka, och på onsdag börjar O Store Husse jobba, i två veckor framöver, så då blir jag mestadels ensam, för första gången på evigheter.
Men jag räknar mest ner till den 28 juli, då vi seglar iväg igen, i minst en månad.

#Stillhetenshamn
#Tezzpåsegelbåten
#Livetiviken
#Tezzhundar
#Gotlandsliv
#Elvström42

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - 17 juli 2017 16:53

Dricker vin i solen.. Huset vi kollade på, Näe det var inte som vi hade tänkt det..
Inklämt mellan andra hus, i ett sommarstugeområde, var inte vad i menade med avskilt ensligt läge.

Var ner en sväng i hamnen och hämtade saker från båten. Det var hysteriskt med människor där, båtar som låg utanpå varandra, och mer eller mindre kö av bilar till området.
Mitt eremitjag fick nästan panik i min iver att komma därifrån..

#Tezzgotland
#Eremittezz
#Gotlandsliv
#Vinisolen
#hustankar
#Hysteriskthamnen

Presentation


Tezz på Andromeda! En caninetrovert seglande crazydoglady.

De fyra hundarna & Liten Husse

   

Mardrömsseglatsen..

Överjordiskt Magiskt

Translate

S/Y ANDROMEDA

Elvström 42:a. Seglingsegenskaperna är enastående! 

 

Maila mig på

tezz.moreau@gmail.com

Besökstoppen

Utbytet.com

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

BLOGGTRAFIK.NU

Följ bloggen

Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Blogkeen
Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se