TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA

Alla inlägg under juli 2017

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Tisdag 11 juli 09:33

God morgon!

Har sovit i huset inatt. (Det vi hyr del i) det gick sådär. Jerry har inte sovit här på länge och skällde till för minsta ljud.. Ja ja, så är det. Nu är de en ny dag och regnet faller, jag har satt på en tvättmaskin och sitter med min mugg Zoegas och en bra bok.

Känns som det blir en film och läsardag idag ;) förutom lite tvätt och städ mellan varven då..
Förresten, O store Husse sa att det ringt en person på vår annons om hus, imorse, men att det var lite fel läge på det trots att vi skrivit tydligt i annonsen vad vi vill ha. Men kul att det redan ringde någon ;))

#Regngotland
#Filmdag
#Enbrabokiregnet
#Zoegaaaas
#Tezzlivpåön

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Måndag 10 juli 23:07

Det är något, med mig och fåglar, på sistone. Först fågelungen.. Och imorse kom en fågel hoppandes på marken framför mina fötter. Jag följde den med blicken, undrade om allt var som det skulle, för den flög inte iväg, bara tittade på mig.

Den såg inte ut att vara skadad på något sätt, så jag släppte det hela och gick in för att hämta kaffe.

När jag en stund senare gick ut, låg fågeln död, mitt på bordet.

Väldigt märklig känsla.. Har jag nu förutom caninetrovert Crazydoglady, nu även blivit crazybirdlady??En härlig kvällsrunda i skogen, över hedarna, med hundarna..
O store husse och barnen har åkt, och det ekar ödsligt tomt här efter dem..

#Crazybirdlady
#Tezzochfåglarna
#Dödfågel
#Ekarödsligttomt
#Tomtihuset

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Måndag 10 juli 15:27

Åkte till Kyllaj med barnen och badade. Inte jag. Det är alldeles för kallt fortfarande för min smak.

Liten Husse, ser lite kall ut ;))

Nu är vi på väg mot färjan..

Mäklaren från 1700-talsvillan ringde och hörde sig för om vårt intresse, då inte ett enda bud kommit in., Så synd att det ligger helt fel bara, för vår smak, annars hade jag varit sugen.,#Kyllaj
#Tezzgotland
#Kalkbrott
#1700talshus
#Litenhusse

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Måndag 10 juli 11:03

Ja här händer inte mycket, går mest omkring i någon sorts limbo, en väntan på att något ska ske.

Väntar på att någon ska buda över, eller inte. Att de godtar budet, eller väljer att ha ny visning. Att det dyker upp nya intressanta objekt vi kan hoppas på. Att det blir slutet av juli, då Husse jobbat klart, och vi seglar igen, om inte någon plötsligt dyker upp och köper båten.

En evig väntan alltså, på någonting, som kommer avgöra min framtid. Ska vi bo på norr? Eller söder? Det beror på, hur utfallet blir..

Så jag väntar vidare, och under tiden betraktar jag robotgräsklipparen som far omkring kors och tvärs över gräsmattan, och som hundarna mer än gärna vill slita i stycken, från min plats på verandan, över en mugg Zoegas.
Idag är det sommar, och idag åker barnen och Husse till fastlandet...

#limbotillstånd
#Tezzlimbo
#Väntanpånågot
#Tezzgotland
#Tezzrescuehundar


Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Söndag 9 juli 18:47

Huset var riktigt bra på många sätt faktiskt. Och inga problem alls att flytta in och bo där bekvämt på en gång. Bra planlösning, många rum och en källare med bastu bl.a

Men..som alltid med gamla hus och billiga utgångspris, så stavas ordet Renoveringsbehov. I det här fallet både tak och grund. Inga problem om vi får det till de pris vi kan tänka oss, så att det fortfarande finns marginal till renoveringen.

Än har ingen lagt bud över mitt, men det brukar ju kunna ligga i veckor, eller i vissa fall månader, tills ägarna får det de begär.
Men då hoppar vi av och har gått vidare för länge sen, med tanke på de jobb och utgifter som faktiskt tillkommer för att huset ska vara fortsatt beboeligt.

Vi får se, och vi fortsätter kolla efter nya objekt och gå på visningar. Har även satt ut annons, samt annons på båten. Egentligen vill jag inte sälja henne, men just nu känns det som att de pengar jag har låst i henne, skulle komma väl tillpass i husköpet. Ny båt går alltid att köpa igen framöver. Fast husse protesterar vilt och vill att vi ska ha en stooor husbil istället ;)

På eftermiddagen åkte vi till Fårö och Elsies café för en fika. Sen blev det äventyrsgolf sudersand, och jag kom sist som vanligt ;) ha ha

#Golfsudersand
#Äventyrsgolf
#Tezzgotland
#Husköp
#Budgivninghus
#Livetpåön
#Andromedatillsalu

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Söndag 9 juli 10:53

God morgon! En kaffe på trappen. Idag är det varmt, kvavt och fuktigt.

Har ätit frukost, rastat hundar, och nu ska vi snart på ännu en husvisning..

#Husvisninggotland
#Tezzletarhus
#Livetpåön
#Morgonzoegas


Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Lördag 8 juli 17:59

Huset vi kollade på imorse var helt underbart! Vilken potential!! De hade allt jag vill ha, kakelugn, vedspis, kamin/öppen spis, gamla plankträgolv, och så var det ockrafärgat kalkstenshus från 1700-talet.

Men, det hade två saker som gjorde att vi uteslöt det på en gång. Läget, helt fel, inklämt bland andra hus, med insyn och absolut inget avskilt läge. Helt otänkbart med fyra hundar som jag vill låta vara ute så mycket de vill på tomten.

Det andra var det stora renoveringsbehovet.. Utgångspris 1,2 miljoner. Hade jag fått det för de så kanske.. Men med tanke på alla fastlänningar som strömmade dit, så är jag övertygad om att någon har råd att driva upp priset ordentligt först, och då finns inga pengar till renovering..

Ska kolla på ett annat hus imorgon. Det ligger inte heller som jag vill ha det. Stor fin tomt, men en granne på varje sida, hundar också, så det behövs ju ingen större inlevelseförmåga för att begripa hur det kommer låta om jag flyttar dit med mina fyra, varav två hatar andra hundar..
Men nu ska vi kolla i alla fall..

Känner mig väldigt trött och lite nedstämd just nu. Har ett enormt behov av att dra mig undan, bara vara med mig själv. Naturligtvis blev jag dessutom då påhoppad, eller påhoppad är nog inte rätt ord, men jag upplevde det som otrevligt bemötande när jag körde ut bilen på kajen för att lasta saker ur båten. Det är tillåtet att köra ut för lastning och det var de jag gjorde, ändå blev jag ifrågasatt och det påstods att min bil stått där ofta på sistone, hur den nu kunnat det när jag seglat i tre veckor. Men den där människan har något emot oss, och jag tänker inte fortsätta ha kvar båten här...

Nu ska barnen bada i kalkbrottet i regnet.

#Tröttpåmänniskor
#Husmedpotential
#Kalkbrott
#Tezzgotland
#EnsamhetsbehovAv TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - Lördag 8 juli 09:09

Har gått upp långt före min vanliga tidpunkt idag. Anledning? Ska köra 7 mil för att gå på visning av ännu ett renoveringsobjekt, med ett antal andra människor, som alla, antagligen liksom på det senaste objektet vi kollade på, kommer buda över varandra upp till vansinnets övre gräns.

Börjar inse efter väldigt kort tid, att det kommer vara svårt att få tag på ett hus i den prisklass jag har tänkt mig, när människor budar upp ett renoveringsobjekt med omfattande renovering, till över miljonen..

Jag, eller vi menar jag, vill ha ett så billigt boende som möjligt, så att vi kan fortsätta vara lediga mycket, äga vår egen tid, och även utan problem kunna bo kvar ensam i huset, om det händer den andra något.
För oss är det fullständigt obegripligt och vansinnigt att köpa ett dyrt hus, ta höga lån så man måste jobba heltid båda två för att det ens ska gå runt. Livet består av så mycket mer än jobba och bo i ett stort dyrt hus..

#Husvisning
#Tezzkollarhus
#Gotlandsliv
#Renoveringsobjekt
#Ägdinegentid

Presentation


Jag heter Tezz ( ja faktiskt, INTE Therese som man gärna vill tro) Segling och hundar är Livet! Min båt heter Andromeda, ett passande namn då jag ofta känner mig som om jag kommer från en annan galax, i andra människors sällskap. Trivs alltför bra ensam,

De fyra hundarna & Liten Husse

   

Mardrömsseglatsen..

Överjordiskt Magiskt

Translate

S/Y ANDROMEDA

Elvström 42:a. Seglingsegenskaperna är enastående! 

 

Maila mig på

tezz.moreau@gmail.com

Besökstoppen

Utbytet.com

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

BLOGGTRAFIK.NU

Följ bloggen

Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Blogkeen
Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se