TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA

Alla inlägg under juli 2017

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - 28 juli 2017 17:56

Ägnat någon timme åt att städa Andromeda, och tömma henne på saker. Mattor, fårskinn etc

Så här fin är hon nu.
Imorgon kommer en familj och kollar på henne.

Känns lite vemodigt på sätt och vis att sälja henne. Men samtidigt rätt. Nu ska vi göra annat ett tag, och ny båt går alltid att köpa om vi vill det framöver.

Räknar ner till vi åker imorgon nu.
Har två visningar inbokade redan på söndag. Sen måndag osv fortsätter det.
Vi kommer inte tillbaka till ön innan vi gjort affär på ett hus..

#Andromedatillsalu
#Städatandromeda
#Båtintressent
#Elvström42
#Segelbåtsäljes
#Tezzsegelbåt

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - 28 juli 2017 09:34

Åh äntligen, en natt då jag har sovit, helt underbart gott, ostört, i den vilsamma tystnaden och lugnet.

Vaknar upp till en stillsam morgon, plattvatten och mulet, men varmt.

Inget gap och skrik, inga morgontidiga badare, ingenting, bara ödsligheten och stillheten. Inte en krusning på vattnet.

Lika stressad och galen som jag blir på en stökig miljö med mycket människor, gap och skrik. Lika lugn och harmonisk blir jag av att befinna mig i detta..
Balsam för en trött själ..

#Tezzfrid
#Balsamförsjälen
#Lugnmorgon
#Tystnadeniviken
#Inrefrid

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - 28 juli 2017 00:40

Äntligen är det lugnt i hamnen, och jag kan vara ombord på Andromeda.. ;)
Det är mörkt ute nu. Lite sådär augustimörkt som jag har längtat efter.

Dagen har varit lugn. Hundpromenader och film. Jerry och jag har upptäckt nya stigar och pratat hund en stund med ett par som bor här, och har hund själva. Jerry gjorde framsteg, vågade sig försiktigt fram och nosade på mannen efter en stund. Modigt med tanke på att han är rädd för de mesta och de flesta.

Dagens bästa: Leffes kommentar om tältnatten gjorde min kväll ;) moha ha ha.

Dagens sämsta: Fick inte in tältet i väskan som det var i när jag köpte det. Varför blir det alltid så? Dessutom gick dragkedjan sönder.

God natt! Söta Drömmar!

#Leffeskommentar
#Tystihamnen
#Lugnetiviken
#Packatältet
#Tezzpåandromeda
#Tezzfrånandromeda

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - 27 juli 2017 10:05

God morgon!
Natten tillbringades i sovskrubben(alkoven) i huset, tillsammans med bara Johnny, så nu vet Jerry sin plats och ordningen i flocken är återställd.

Men det är lite speciellt att sova med Johnny, som trycker sig så nära intill att jag hamnar i väggen och kan inte röra mig, varmt blir det också. Och när jag försöker flytta på honom morrar han surt åt mig, ha ha.,
Dessutom snarkar han, värre än O store Husse och vuxna sonen tillsammans. ;))

Måste säga att jag är väldigt positivt överraskad av de som för tillfället bor på övervåningen. Trots att de är så många och har barn, är de väldigt tysta och hänsynsfulla :)) Faktiskt mycket tystare än vägg-ivägg-grannen..
Så jag hade fel där, när jag tog för givet att de skulle bli ett jäkla liv. Och det är jag glad för!
Har sovit ganska hyfsat också inatt..

Det är varmt idag. Väldigt varmt och kvavt redan nu.
Idag är det bara två dagar kvar till vi åker..

#Lugntihuset
#Tezzhadefel
#Hyfsadnatt
#Ordningenflocken
#SovamedJohnny
#Snarkweiler

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - 26 juli 2017 23:33

Gick med hundarna i skogen, då Husse kom hem vid halv tio. Sen åkte vi ner till hamnen.
Och herre jävlar vilket liv ;(( Liveband, människor överallt och jag har nog aldrig någonsin sett så överfull hamn på båtar.

Mannen sa: Jamen de hörs nog inte så farligt in i båten.
Jag stirrade på honom som om han inte var riktigt klok, sen satte jag mig i bilen, rejält frustrerad och full av vanmakt, och slog knytnävarna i ratten så hårt jag kunde, tills det värkte i händerna.

Åter till huset. Här är förvånansvärt tyst och stilla just nu, trots alla människor som bebor det för tillfället.

Jag har gett upp, fullkomligt, allt vad nattsömn heter, själslig frid, ja att ha ett liv, tills vi får ett eget hus.

#Raseriutbrott
#VanmaktsTezz
#Frustration
#Livebandihamnen
#Geruppsömnen
#Tezzfrispel

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - 26 juli 2017 13:57

"Lillys bästa år, börjar gå mot sitt slut".. Just de orden använde Liten Husse, en kväll då vi gick i skogen, och Lilly som så ofta på sistone, verkade trött.

 

Hon är ju bara nio år, vad vi vet.. I hennes pass stod det att hon var fyra då hon kom hit för fem år sedan. Men det är ju naturligtvis bara en uppskattning, då hon hittades på gatan.

Tänk om hon var 6 år istället? Det skulle förklara hennes trötthet de sista månaderna.. Hon har liksom åldrats flera år på det senaste halvåret. Det är inte länge sen vi var till veterinären, och då fanns det inget uppenbart fel på henne. 

 

Hemska tanke! Jag står inte ut med att ens tänka mig en tillvaro utan henne. Min stora trygghet, väktare och genomsnälla pälskling. Hon är oftast inte särskilt förtjust i andra hundar, men hon tog emot Jerry och har fostrat honom. Och hon är en fantastiskt snäll och trevlig hund mot de människor som jag godkänner och släpper in, fram till dess kan hon vara lite avvaktande.. Och en barnvänligare hund har jag nog aldrig träffat. Till skillnad mot mig, ha ha, tycker hon att barn är de bästa som finns. Jag tycker också att barn är jättefina, om de är platta och inramade, och hänger på väggen.. ( läses med glimten i ögat) 

 

Det ska komma en och kolla på båten innan vi åker på lördag. Nu brukar sällan den första som kollar, köpa det man säljer. Men de är kul att det händer något i alla fall..

 

#lillysbästaår

#gammalhund

#lillyärtrött

#finastelilly

#tezztrygghet

 

 

 

 

 

 

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - 26 juli 2017 09:42

(Obs! Detta inlägg är skrivet med ironi och skruvad humor.)

 

Det måste få ett slut, vi måste hitta ett hus innan augusti månad är över, sa Mannen.. 

Jag är böjd att hålla med honom, för Tezz galenskaper når ständigt nya gränser. Ta bara natten som varit..

 

Först berättade de som bor ovanpå oss i huset, att inatt(den som var) kommer besök till dem, två barnfamiljer med små barn varav en nyfödd, för att stanna i en vecka. Behöver jag ens säga att jag fick lite mindre panik härifrån, med dessa pappersväggar och min ljudkänslighet.

 

 

Bakom huset där vi för tillfället (inte) bor, finns en gansla snårig och tät skogsdunge. Om man tar sig igenom den, kanske en 60 meter, så kommer man ut på en liten stenig plätt vid ett förfallet ödehus. Där slog jag upp tältet. Meningen med det var att kunna gå hem på morgonen och ta hand om Lucky och Johnny som var kvar i huset.De är vana att vara själva i några timmar, och framförallt, de brukar inte skälla, och ALDRIG Johnny. Och fyra hundar i tält, varav två inte kommer sådär väldigt väl överens, nej det blir för trångt och är att be om trubbel.

 

Vi la oss vid tolv. Klockan fem skulle Husse upp, och gå till hundarna i huset och sen till jobbet. Första timmen skällde Jerry på allt han hörde, inte hörde och trodde sig höra. enligt mig var det tyst, och jag hade lugnt kunnat sova. 

Klockan ett hörde jag något. Det var någon som skällde, nej mer faktiskt ett utdraget ylande blandat med uppgivna skall. Lucky..

Jag stormade igenom skogsdungen, kom fram ur skogen på gårdsplan, där massa människor höll på lasta ur två bilar. Jag flämtade fram ett hej, sen sprang jag in till hunden för att få tyst på honom, vilket visade sig vara omöjligt, så jag hade inget annat val än att ta med dem båda tillbaka igenom skogen och till tältet.

De måste ju ha undrat vad faro jag gjorde där i skogen fram och tillbaka klockan halvtvå på natten. ha ha

 

Kommer till tältet, och i min trötthet gör jag fel med hundarna, och Jerry flyger på Johnny. Ett mindre tumult utbryter i mörkret i tältet, innan vi får delat på hundarna. Inga skador men det är bara gå tillbaka till huset med Johnny och Lucky.

Klockan är två, Husse tar sina sängkläder och hundarna, traskar ut i mörkret i skogen, men hittar inte lika bra där som jag, utan fastnar i taggbuskar, trasslar in hundarna, täcket, och går fel dessutom. Jag hör honom ropa hela vägen till huset, som tar ovanligt lång tid.

 

När han kommer fram på gårdsplanen, det måste utgöra en syn, ha ha, med täcke under armen och två hundar, som jag nyss hämtade, sönderriven på taggbuskar, och trött, håller de fortfarande på att lasta ur sina bilar.

 

Som Husse själv sa till mig, De måste ju undra vad det var för idiot som kom ut ur skogen...

 

Själv smsade jag i tältet med Liten Husse, som också låg vaken. Strax efter tre slumrade jag till, och larmet på telefonen ringde 05;00. Kunde ju inte lämna hundarna i huset då Husse åker till jobbet, och så kanske Lucky tokskäller igen, så det var bara snällt traska hem igen.

 

La mig på sängen, Jerry gjorde mig sällskap, vilket var helt fel i huset(han får bara sova vid mig i båten) för nu har han stigit i graderna tror han själv, och är dryg mot Johnny så jag måste ta ner honom på jorden igen. Hur som helst somnade jag utmattad, med öronpropparna inpluggade, och sov i tre timmar.

 

Som sagt, detta måste få ett slut... på lördag åker vi, och jag ser fram emot det. hade inte hundarna stökat så, hade jag sovit riktigt gott i tältet. Det var lugnt och tyst därborta, fridfullt, och luftmadrassen var skön.. 

 

#Crazytezzigen

#galennatt

#mittskruvadeliv

#nattvansinne

#Tezztältar

#Tokigahundarinatten

#crazytältning

#galengubbeskogen

 

 

 

 

Av TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA - 25 juli 2017 23:12

Satt ute och njöt av den fina kvällen. Testade det bärbara gasolköket, gjorde en mugg te under bar himmel, och kände friden infinna sig.

Hundarna var lite halvgalna faktiskt, både Jerry och Lilly, och de höll nästan på att riva tältet som de for runt när vi gick in. Särskilt Jerry, han blev som en valp på nytt.

Nu har han äntligen lugnat ner sig lite, men då är det alla obekanta ljud, och han har inte särskilt långt till sitt skällande som bekant.

Kan nog bli en intressant natt.. Får väl ge dem lite tid att vänja sig, helt enkelt.

#Tältamedhundar
#Tezztälthundar
#Sovaitält
#Skälljerrytältar
#Livetpåön

Presentation


Tezz på Andromeda! En caninetrovert seglande crazydoglady.

De fyra hundarna & Liten Husse

   

Mardrömsseglatsen..

Överjordiskt Magiskt

Translate

S/Y ANDROMEDA

Elvström 42:a. Seglingsegenskaperna är enastående! 

 

Maila mig på

tezz.moreau@gmail.com

Besökstoppen

Utbytet.com

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

BLOGGTRAFIK.NU

Följ bloggen

Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Blogkeen
Följ TEZZ PÅ S/Y ANDROMEDA med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se